Leidraad-Reeks Leidraad interne geneeskunde

A.J. Kooter, A. Thijs, H.M.A. Hofstee • Paperback

€ 27,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Na drie of vier jaar studie geneeskunde is voor velen het co¿schap interne geneeskunde een eerste confrontatie met de kliniek: werken in een complexe organisatie als het ziekenhuis en in de praktijk leren toepassen van opgedane kennis en ervaring. De vraag "wat heeft deze patiënt?" komt vaak dringend op je af. Leidraad interne geneeskunde helpt je met het vinden van een antwoord.
Het boek besteedt beknopt aandacht aan de opbouw van een anamnese, praktische problemen bij het lichamelijk onderzoek, het schrijven van een status en enkele begrippen uit de epidemiologie. Centraal in het boek staat de bespreking van de meest voorkomende klachten, steeds in een vaste indeling gepresenteerd: omschrijving van de klacht, het ontstaan ervan, de differentiële diagnose, vragen aan de patiënt en het lichamelijk onderzoek. Daarbij worden de voornaamste ziektebeelden besproken die de klacht kunnen veroorzaken en elk deel sluit met aanvullend onderzoek af. De schematische opbouw stelt je in staat je in korte tijd, bijvoorbeeld op weg van de co¿assistentenkamer naar een patiënt op de eerste hulp, een beeld van de klacht te vormen.

Leidraad interne geneeskunde is samengesteld door drie internisten, die hiermee de beginnende medicus practicus een leidraad voor dit boeiende, brede en daardoor complexe specialisme bieden.

Details:

Auteur(s)A.J. Kooter, A. Thijs, H.M.A. Hofstee
UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789031345762
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's268
Verschijningsdatum
SerieLeidraad-Reeks
Afmetingen170 x 104 x 11 mm.
Gewicht181 gr.

Recent bekeken producten