Leidraad-Reeks Leidraad psychiatrie

L.J.M. Nimwegen • Paperback

€ 27,95

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wanneer je als coassistent psychiatrie voor het eerst met de praktijk in aanraking komt is het soms moeilijk de theoretische kennis toe te passen en komen er veel vragen op je af. Hoe neem ik een psychiatrische anamnese op? Welke gesprekstechnieken kan ik toepassen? Wat zijn de meest gebruikte behandelingsvormen? Leidraad psychiatrie slaat een brug tussen theorie en praktijk.

Het boek biedt eerst een algemeen beeld van de psychiatrie. Daarna schetst het een duidelijk overzicht van de belangrijkste vaardigheden en mogelijkheden voor diagnostiek en classificatie in de psychiatrie. De meest voorkomende ziektebeelden worden uitgebreid behandeld en verduidelijkt met casus. Verder biedt het boek een differentiaaldiagnose en komen de meest gebruikte behandelingsvormen uitvoerig aan bod. De praktische bruikbaarheid van het boek wordt verhoogd door het gebruik van tabellen, beslisbomen, een verklarende woordenlijst en een volledige en verkorte status mentalis.

Leidraad psychiatrie is samengesteld door vier enthousiaste artsen in opleiding tot psychiater. Zij beschrijven het vakgebied helder en praktisch. Het boek is onderdeel van de Leidraad¿reeks: een reeks handzame en praktische boekjes voor coassistenten en artsen in opleiding. Elke deel behandelt een bepaald specialisme of coschap.

Details:

Auteur(s)L.J.M. Nimwegen
UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789031341832
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's221
Verschijningsdatum
SerieLeidraad-Reeks
Afmetingen170 x 105 x 9 mm.
Gewicht160 gr.

Recent bekeken producten