Leonardo en het laatste avondmaal

Ross King • Paperback

€ 24,90

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Leonardo en het laatste avondmaal is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Na De koepel van Brunelleschi, over de Dom in Florence, en De hemel van de paus, over Michelangelo's meesterwerk in de Sixtijnse Kapel, buigt Ross King zich nu over Het Laatste Avondmaal in het klooster Santa Maria delle Grazie in Milaan. Dit wereldberoemde schilderij van Leonardo da Vinci wordt door miljoenen bewonderd en is door talloze kunsthistorici geanalyseerd. King vertelt het verhaal van de ontstaansgeschiedenis van dit schilderij, waaraan Da Vinci vijf jaar werkte. De schepping van het monumentale kunstwerk is ingebed in de levensgeschiedenis van de kunstenaar. Niet alleen Da Vinci zelf komt tot leven, Leonardo en Het Laatste Avondmaal schetst ook een magnifiek portret van de woelige sociale context van Milaan in het Italië aan het einde van de vijftiende eeuw. Ross King (1962) schreef twee romans en is auteur van de internationale bestsellers en ook in Nederland diverse malen herdrukte De koepel van Brunelleschi (2002) en De hemel van de paus. Michelangelo en de Sixtijnse Kapel (2003). Ross King woont in Oxford.

Dit boek in de pers

Boeiende (kunst)geschiedenis.  
Het Nieuwsblad  

In zijn uiterst leesbare nieuwe boek reconstrueert King zo de moeizame ontstaansgeschiedenis van het werk en plaatst hij het in de context van zijn tijd en de biografie van de kunstenaar.  
Vrij Nederland  

Het boek geeft een goed tijdsbeeld, vertelt het verhaal van 's werelds bekendste kunstenaar en verduidelijkt hier en daar met beeldmateriaal.  
Friesch Dagblad  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • Afbeeldingenboek
  • boeken over kunst

Details:

Auteur(s)Ross King
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Arthur de Smet
ISBN9789023475880
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's352
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 135 x 35 mm.
Gewicht600 gr.

Recent bekeken producten