Leven en wandel van Zorbás de Griek

Nikos Kazantzakis • Paperback eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 19,96

Overal elders € 24,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Leven en wandel van Zorbás de Griek is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een groots werk uit de wereldliteratuur in een schitterende nieuwe en complete vertaling.

De roman draait om de vriendschap tussen een door twijfel geplaagde schrijver die alles probeert te beredeneren, en Alexis Zorbás, een levenskunstenaar die vertrouwt op zijn gevoel en instinct en die in volledige harmonie met zichzelf en de wereld leeft.

Leven en wandel van Zorbás de Griek speelt zich af op Kreta in de jaren 1930, waar de schrijver een kolenmijn wil exploiteren en daarbij de hulp heeft ingeroepen van Zorbás, een wat oudere muzikant en man van de wereld, die hij toevallig heeft ontmoet. Vriendschap, liefde, loyaliteit, moord, dans, muziek: er is veel te vinden in deze meeslepende roman, met schitterende scènes en nevenfiguren, en dat alles onder Zorbás' levensmotto: 'Het leven liefhebben en de dood niet vrezen.'

In deze roman ontwikkelt Kazantzakis zijn filosofie dat de ware vrijheid eruit bestaat het leven met al zijn vreugde en rampen te aanvaarden zoals het komt, te vechten wanneer een nederlaag dreigt en het beste uit iedere situatie te halen. Daar stelt hij de bekrompen dorpsmentaliteit met haar bijgeloof en vrouwenverachting als voorbeeld van geestelijke onvrijheid tegenover.

Dit boek in de pers

Het boek uit 1959, waarop de vermaarde speelfilm Zorba de Griek is gebaseerd, leest nog altijd als ene sprankelende filosofische roman.  
NRC  

Aan de hand van de ontroerende conversaties tussen de schrijver en Zorbás, maakt Kazantzakis het grote, literaire thema van de strijd tussen het geestelijke, beschouwende en afstandelijke leven en het vleselijk, spontane en directe leven voor de lezer goed invoelbaar.  
De Volkskrant  

De levenslust spat van de pagina's.  
Trouw  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over vriendschap
  • romans

Details:

Auteur(s)Nikos Kazantzakis
UitgeverijWereldbibliotheek
Vertaler(s)Hero Hokwerda
ISBN9789028426146
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's368
Verschijningsdatum
Afmetingen211 x 136 x 35 mm.
Gewicht464 gr.

Recent bekeken producten