Lichtjaren

James Salter • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 10,00

Overal elders € 12,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Lichtjaren is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het leven van het echtpaar Nedra en Viri bestaat uit luxueuze etentjes met hun benijdenswaardige vrienden, ingenieuze spelletjes met hun kinderen en tot in de puntjes georganiseerde dagen die ze doorbrengen met schaatsen of zonnen op het strand. Maar er zitten barstjes in het ogenschijnlijk perfecte oppervlak, tekortkomingen die onherroepelijk tot het verval van hun relatie zullen leiden.

Lichtjaren, dat in 1975 voor het eerst verscheen, is een moderne klassieker; een verleidelijke, geestige, tedere en tot de verbeelding sprekende roman over een generatie mensen die de grenzen van hun geluk ontdekken.

Dit boek in de pers

Vermoedelijk de beste roman die dit jaar in Nederland zal verschijnen. Op een heel zintuigelijke, concrete manier toont Salter hoe de tijd verstrijkt, hoe alles verandert, soms bijna uit elkaar barst van het leven en uiteindelijk allemaal vergaat.  
HP DE TIJD  

Elke letter die James Salter schreef, verdient het gelezen en herlezen te worden.  
Het Parool  

Net als Alles wat is is ook Lichtjaren zo'n boek dat je doet nadenken over de vraag wat je doet met je verwachtingen over het leven en wat uiteindelijk echt belangrijk is.  
Trouw  

Een hoogtepunt in Salters oevre. Lichtjaren lijkt uit de tijd getild te zijn. Deze bedwelmende roman is bovendien prachtig vertaald.  
NRC  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Over liefde, haar vergankelijkheid, haar herstel en haar eeuwigheid

Salter is een virtuoos met de pen in dit herkenbare werk over liefde en haar vergankelijkheid. Zelden lees ik zo'n pregnant en doortastend relaas over iets dat vaak wordt geschreven als onrealistisch sprookje. Helaas (of misschien niet helaas) is de liefde niet makkelijk. Viri en Nedra hebben het ogenschijnlijke perfecte leven en lijken zeer content. Genoeg geld, een mooi huis, leuke kinderen die zonder problemen de volwassenheid bereiken, alles lijkt perfect. Maar de sleur bekruipt hen, en zij zoeken beide hun geluk bij andere partners. Dit blijkt het eind van hun huwelijk en hun liefde. Salter schrijft kritisch maar realistisch over twee levens die toch voor eeuwig met elkaar verbonden zijn, tijdig en na hun huwelijk. Prachtig.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de jaren 70
  • donkere dromerigheid

Details:

Auteur(s)James Salter
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Peter Verstegen
ISBN9789023491019
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's304
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 136 x 33 mm.
Gewicht480 gr.

Recent bekeken producten