Liefde bij wijze van spreken

Yves Petry • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,92

Overal elders € 19,90

Tijdelijk niet voorradig We wachten op nieuwe voorraad van onze leverancier, er is nog geen precieze leverdatum bekend.

Reserveer Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Alex Jespers, auteur van een weergaloze succesroman maar inmiddels op zijn retour, beseft bij aanvang van deze vertelling dat het niet zal meevallen om uit te leggen hoe hij meer dan twintig jaar geleden verzeild raakte in een driehoeksverhouding met Jasper en Kristien Fielinckx - een broer en een zus die als tieners hun ouders bij een auto-ongeluk hebben verloren. Als die geschiedenis over liefde ging, waarover gaat de liefde dan? Nog moeilijker zal het zijn om te achterhalen wat de betrekkingen tussen hen drieën daarna zo grondig deed ontsporen. Met onuitwisbare gevolgen.

Niets van wat ik heb geschreven, vormt een bewijs voor welke waarheid dan ook, zo besluit Alex zijn veelgelaagde relaas. Maar het moest verteld worden. Het mocht niet onuitgesproken blijven. Het heet Liefde bij wijze van spreken.

Dit boek in de pers

Petry is geen profeet en biedt geen houvast. Op haast nabokoviaanse wijze schrijft hij alweer een lucide en prikkelende roman die je uit je comfortzone tilt en stilistisch een waar waagstuk mag heten.  
De Morgen  

Een roman die groter probeert te zijn dan zichzelf, een zeldzaamheid.  
NRC  

Trefzeker en functioneel is iedere zin, van de kleinste overpeinzing tot de langst gerekte alinea.  
De Volkskrant  

Petry schrijft over personages die misschien wel ergerniswekkend gedrag vertonen, maar van begin tot eind boeiend zijn door hoe er over hen wordt verteld - geheimzinnig, behoedzaam, en literair.  
Het Parool  

Een grimmige, comprisloze roman, prachtig geschreven.  
Trouw  

Petry neemt in Liefde bij wijze van spreken met geslaagde ironie de betekenis van ltierair succes op de hak. Met deze prachtige roman levert hij een waardige opvolger voor zijn succesboek.  
Algemeen Dagblad  

Liefde bij wijze van spreken is een intelligente roman over creativiteit en leven, over keuzes en identiteit. Yves Petry beschikt over een pen die filosofie en satire virtuoos weet te vermengen. [..] Yves Petry is een denker voor wie de literatuur een mogelijkheid biedt, niet om aan dat denken te ontsnappen, maar om dat denken te intensiveren, tot het pijnlijkste bewustzijn aan te scherpen, en om er tijdelijk aan te ontstijgen.  
Cobra  

Wat Liefde bij wijze van spreken vooral de moeite waard maakt is de magnifieke schrijfstijl van Petry. Het geheel doet bijna poëtisch aan en het kabbelende ritme wekt de indruk dat er aan elke zin net zo lang geschraapt en gepolijst is tot deze precies goed is. Het is werkelijk bewonderenswaardig wat Petry hier neerzet.  
Tzum.nl  

Knap geschreven, bijzonder intelligente psychologische roman van de al-ler-bo-ven-ste plank.  
ZIN  

volmaakt geschreven stilistisch onnavolgbare ideeënroman  
Dagblad De Limburger  

Liefde bij wijze van spreken is in alle opzichten een echte Petry. Zorgvuldig gecomponeerde zinnen, rake beschrijvingen, sprankelende woordkeuzes en een doordachte compositie, die meandert en toch volstrekt logisch is, het is er weer allemaal.  
HDC Media  

Yves Petry bedrijft literatuur doordesemd van gevoel. Hij schuift een vergrootglas over de emoties van zijn personages en ontrafelt ze tot de laatste vezel. Liefde bij wijze van spreken is een stilistisch, psychologisch en verhaaltechnisch bravourestuk.  
CUTTINGEDGE  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Yves Petry schreef een intrigerende en af en toe venijnige roman over het ontregelende karakter van de liefde en van de literatuur' (Johan de Haes - Cobra.be)

Na het bekroonde "De Maagd Marino" (Libris Literatuurprijs) was het uitkijken naar nieuw werk van Yves Petry. Hij construeert opnieuw een gelaagd verhaal, uitgaand van twee totaal verschillende karakters in een meeslepend verhaal van vriendschap en vervreemding, van tegengestelde karakters en botsende werelden. Twee protagonisten die als het ware elkaars spiegelbeeld zijn, en elkaars keuzes in vraag stellen. Wat Yves Petry als auteur heel bijzonder maakt is de manier waarop hij schijnbaar moeiteloos een ironische, vlotte pen weet te combineren met een indringende en beklijvende literaire benadering. Voor wie de literaire actualiteit volgt is de bijna openlijke verwijzing, en milde satire, naar enkele coryfeën uit de hedendaagse literaire wereld een leuk extra.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over driehoeksverhoudingen
  • donkere dromerigheid

Details:

Auteur(s)Yves Petry
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023486077
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's336
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 136 x 29 mm.
Gewicht423 gr.  

Recent bekeken producten