Luister naar de wind / Flipperen in 1973

Haruki Murakami • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,99

Overal elders € 19,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Luister naar de wind / Flipperen in 1973 is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'Perfect proza bestaat niet. Net zomin als perfecte wanhoop.' Zo luiden de allereerste zinnen die Haruki Murakami op papier zette. In 1979 debuteerde hij, toen 30 jaar oud, met de roman 'Luister naar de wind'. Naar eigen zeggen kreeg hij het idee ervoor tijdens een baseballwedstrijd. Een jaar later verscheen 'Flipperen in 1973'. 'En sindsdien ben ik niet meer opgehouden', vertelde hij in een interview aan Paul Theroux. 'Het is mijn passie, het is mijn grote liefde. Ik heb nog nooit een writer's block gehad. Ik heb nooit iets anders willen doen.'
Samen met 'De jacht op het verloren schaap' vormen deze twee oerwerken de Trilogie van de Rat.
De eerste twee romans zijn onmiskenbaar Murakami. In 'Luister naar de wind' ontmoeten de Rat en de verteller elkaar en drinken sloten bier in Jay's Bar. Ze leren allebei een meisje kennen, maar het wordt natuurlijk niets. In 'Flipperen in 1973' woont (dezelfde) verteller samen met een mysterieuze tweeling en zoekt hij vertwijfeld naar een bijzondere flipperkast. Onbeantwoorde liefde, meisjes met (dit keer) een vinger te weinig, westerse popsongs, onpeilbaar diepe putten, gekwelde katten - alles wat de Murakamifan bekend voorkomt is al in deze twee vroege werken aanwezig. En ook de jonge Murakami slaagt er als geen ander in om de lezer op het verkeerde been te zetten.

Dit boek in de pers

Murakamis basisingrediënten zijn meteen aanwezig.  
De Standaard  

De novellen leggen de kiem bloot van [Murakamis] meesterschap. Ze reveleren een schrijver die behoedzaam zoekt naar de stem die vandaag zo gevierd is - een stem die vanaf het prille begin ongrijpbaar was.  
De Morgen  

Voor fans is deze uitgave onmisbaar (...) . Luister naar de wind en Flipperen in 1973 vormen de aanzet tot zijn schrijverschap.  
NRC  

Voorzichtig doen in deze boeken de themas en motieven hun intrede die later zoveel krachtiger tot ontwikkeling zullen komen.  
De Volkskrant  

Ook dit vroege werk (...) getuigt van Murakamis talent absurde verhalen gewoon te doen lijken.  
Algemeen Dagblad  

Beide verhalen tonen contouren van vertrouwde Murakami-themas: een fascinatie voor mooie, maar vreemde meisjes, enigszins wezenloze hoofdpersonages en een hang naar het mysterieuze.  
Elsevier  

De bundeling van Luister naar de wind en Flipperen in 1973 zijn geweldig voor de doorgewinterde Murakami-verslaafde. Veel van de centrale thema's uit zijn oeuvre duiken hier al voorzichtig boven, en het is erg leuk om te zien hoe het allemaal is begonnen.  
Tzum.nl  

Onmiskenbaar Murakami.  
ZIN  

Voor de liefhebbers van de Japanse auteur Murakami (...) . In deze verhalen is direct zijn stijl herkenbaar.  
Marie Claire  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de liefde
  • boeken met magisch-realisme

Details:

Auteur(s)Haruki Murakami
UitgeverijAtlas Contact
Vertaler(s)Jacques N. Westerhoven
ISBN9789025444372
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's272
Verschijningsdatum
Afmetingen211 x 134 x 24 mm.
Gewicht356 gr.

Recent bekeken producten