Maar is het kunst?

Cynthia Freeland • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 12,00

Overal elders € 15,00

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In de hedendaagse moderne kunst worden opmerkelijke, controversiële en vaak schokkende zaken gekwalificeerd als kunst: het zijn door mensen gemaakte voorwerpen die iets te betekenen lijken te hebben. Maar ís het kunst? Dit is de centrale vraag in dit vlot geschreven overzicht. In een verrassend kort bestek en een uiterst toegankelijke stijl behandelt Cynthia Freeland filosofie en kunsttheorie met veel aansprekende voorbeelden, maar er is ook ruime aandacht voor zaken als smaak en schoonheid, seks, de rol van geld en van nieuwe media. Maar is het kunst? is fraai geïllustreerd en het ideale boek voor wie wel eens een museum bezoekt.

Cynthia Freeland doceert filosofie aan de Universiteit van Houston. Ze is specialist op het gebied van film, Griekse filosofie en feministische theorie. Eerder schreef ze The Naked and the Undead. Evil and the Appeal of Horror.

¿Ik ken geen ander boek dat zo vlot en op zo¿n hoog niveau het spanningsveld tussen de hedendaagse kunst en de maatschappij beschrijft.¿
arthur danto

¿toegankelijk en helder¿
the independent

¿een heldere en veelzijdige inleiding¿
trouw

¿Beeldende kunst is gebaat bij een levendige, mede op doordachte gegevens gebaseerde discussie. Het gedegen boek van Freeland kan daarbij een goede leidraad zijn.¿
leeuwarder courant

Dit boek in de pers

Een heldere en veelzijdige inleiding.  
Trouw  

Toegankelijk en helder.  
The Independent  

Beeldende kunst is gebaat bij een levendige, mede op doordachte gegevens gebaseerde discussie. Het gedegen boek van Freeland kan daarbij een goede leidraad zijn.  
Leeuwarder Courant  

Details:

Auteur(s)Cynthia Freeland
UitgeverijPrometheus Bert Bakker
Vertaler(s)Ruth Visser
ISBN9789035135765
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's215
Verschijningsdatum
Afmetingen200 x 123 x 15 mm.
Gewicht263 gr.

Recent bekeken producten