Mannen die vrouwen haten - grote letter uitgave

Stieg Larsson • Hardcover

€ 77,00

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist, en uitgever van het tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages én ze is een hacker van wereldklasse.

Mikael wordt benaderd door oud-zakenman Henrik Vanger. Veertig jaar geleden is de zestienjarige Harriët Vanger op mysterieuze wijze verdwenen en vermoedelijk vermoord. De zaak is echter nooit opgelost en inmiddels verjaard. Toch wil Henrik Vanger graag dat Mikael zich hier nog eens op stort. Met hulp van Lisbeth Salander stuit Mikael op een spoor dat rechtstreeks naar een zeer duister en bloedig familiegeheim voert …

Mannen die vrouwen haten is het eerste boek in de succesvolle Millennium-trilogie, waarvan wereldwijd meer dan 50 miljoen exemplaren zijn verkocht.

Dit boek in de pers

Ik ga verder geen plot uitleggen – het is te ingewikkeld. Laat ik volstaan met te zeggen dat het net lijkt alsof Mannen die vrouwen haten alle klassieke ingrediënten bevat van een goede thriller: een ijzersterke plot, spannende plattegrondjes, codes die gekraakt moeten worden, veel verdwenen meisjes, religieuze motieven en bijbelcitaten. Maar het blik wrede psychopaten met nazi- voorvaderen en bizarre seksuele praktijken dat wordt opengetrokken is opmerkelijk.  
NRC  

Hij krijgt vier sterren: vier voor zijn waardevolle nalatenschap en een om aan de hemel te schitteren.  
De Volkskrant  

Honderden paginas lang houdt Larsson dit vuurtje warm. Hij schuift met zijn pionnen als op een schaakbord, en elk personage komt tot leven in perfect uitgewerkte karakterschetsen die ieder het verhaal opstuwen en voortjagen. Maar Salander is werkelijk het allerbriljantst geprofileerd. Ze heeft alles in zich om uit te groeien tot een cultfiguur van wereldklasse.  
Nu.nl  

Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander groeien uit tot krachtige personages die het boek met gemak dragen. Afwisseling, markante hoofdpersonen, meerdere verhaallijnen en een boeiende schrijfstijl maken Mannen die vrouwen haten tot een opmerkelijke, spannende en ingenieus geconstrueerde misdaadroman. Knap werk!  
Hebban.nl  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • thrillers over familiegeheimen
  • gruwelijke spanning uit Scandinavië

Details:

Auteur(s)Stieg Larsson
UitgeverijGrote Letter Bibliotheek
ISBN9789036431064
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's1052
Verschijningsdatum
SerieMillennium
Afmetingen231 x 165 x 98 mm.
Gewicht1988 gr.

Recent bekeken producten