Marcel

Erwin Mortier • Hardcover

€ 12,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Marcel is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Marcel is het veelgeprezen debuut van Erwin Mortier over een Vlaamse plattelandsjongen die opgroeit in een familie vol geheimzinnige verhalen en duistere gewoontes. Langzaam ontdekt hij het geheim en de schande die sinds de oorlog aan de familie kleeft.

In het middelpunt van het verhaal staat een klein jongetje, dat door zijn grootouders wordt opgevoed, ergens op het Vlaamse platteland. Tegelijk draait het verhaal om Marcel, die enkele decennia eerder aan het Duitse Oostfront is gesneuveld en wiens portret deel uitmaakt van de verzameling portretten die grootmoeder, 'als de averechtse baker van haar ras', van alle overlevende familieleden aanlegt. In een suggestieve stijl geeft Erwin Mortier een scherp, ironisch en soms hilarisch beeld van de familie en de kennissenkring, die moeten leven met een verleden dat ze beurtelings willen verbloemen en onthullen.

De jongen kijkt die wereld in, begrijpt haar niet, en wordt gefascineerd door de ogen van Marcel op dat portret in het zonlicht, 'dat hem al half heeft weggevaagd'. Intussen hopen de grootouders dat hun kleinkind ooit getuigenis af zal leggen van de pijnlijke familiegeschiedenis, en dat de jongen een nieuw, schoon begin zal vormen.

Details:

Auteur(s)Erwin Mortier
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023418658
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's151
Verschijningsdatum
Afmetingen207 x 137 x 20 mm.
Gewicht261 gr.  

Recent bekeken producten