Margje

Jan Siebelink • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 10,00

Overal elders € 12,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

De laatste bestelling was 18 minuten geleden.
Bestellen

Margje is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het vervolg op Knielen op een bed violen. Een verhaal over een heel leven, dat van Margje en haar twee zoons. De jongste is haar lieveling, de oudste voert strijd om die plek in te nemen. Tien jaar geleden verscheen Jan Siebelinks ongekende bestseller Knielen op een bed violen, het imposante verhaal over een gezin dat door de religieuze vader Hans Sievez te gronde wordt gericht. Ruben Sievez, de zoon uit Knielen op een bed violen, is in Margje een oudere man die gedurende een lange oudejaarsnacht terugkijkt op zijn leven, al dwalend door de leegstaande villa van zijn oom Anton. Daar, in de kelder, vond hij, een jongen nog, op een dag een album met daarin een foto van de oom met een jonge vrouw. In haar herkende Ruben onmiddellijk zijn moeder.

Dit boek in de pers

Een aangrijpend en bij vlagen hartverscheurend boek.  
HP/De Tijd  

Geanimeerd, soms spannend en vooral eigentijdser [dan Knielen op een bed violen], (...) en er is meer lucht en licht op de pagina's.  
NRC  

Een subtiel vervolg op Knielen op een bed violen. (...) Margje is een streling langs je wang.  
De Volkskrant  

Een mooi nieuw deel in het Siebelinkuniversum. (...) Mooi geschreven, met een flinke dosis melancholie. (...) Wie het universum van Jan Siebelink betreedt, stuit op bekende thema's, personages en scenes. Dat hij er elke keer weer in slaagt die bekende wereld van een andere kant te belichten is zijn grote kracht.  
Het Parool  

Een monument voor een verdwenen soort moeder en echtgenote.  
Trouw  

Het leven van Ruben, zijn moeder en broertje wordt stapje voor stapje ontrafeld, tot aan een grandioze apotheose. Het is dat Ruben geen kinderen heeft, want je hoopt eigenlijk al op het vervolg van Margje.  
Algemeen Dagblad  

Margje is een ontroerend verhaal over twee broers, strijdend om de liefde van hun moeder. Elegant zwiert Siebelink door het verhaal, schildert hij met woorden.  
ZIN  

Een mooi melancholiek familieportret.  
Dagblad De Limburger  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Siebelink schrijft een vervolg op ‘Knielen op een bed violen’, waarin het perspectief verschuift van vader Hans naar zoon Ruben. Mooi familieverhaal, met filmische beschrijvingen.

Margje is aangekondigd als een vervolg op ‘Knielen op een bed violen’. Dat schept natuurlijk een hoop verwachtingen, zeker na zo’n grote roman. Is het geen zwaktebod om op het succes van de vorige roman voort te borduren? Wees gerust: Met Margje heeft Siebelink een zelfstandige nieuwe roman geschreven. Herinner je je de kweker Hans Sievez nog, die in de ban raakt van een sombere protestantse groepering? Dit boek gaat over de oudste zoon Ruben, inmiddels bejaard, die in het ouderlijk huis woont. Middels herinneringen weeft Siebelink een verhaal aan elkaar van familieherinneringen, waarin Ruben ervan overtuigd is dat zijn moeder Margje meer hield van zijn broer Thomas dan van hemzelf. Knap gedaan.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over moeders en zonen
  • lichte dromerigheid

Details:

Auteur(s)Jan Siebelink
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023443919
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's288
Verschijningsdatum
Afmetingen200 x 125 x 23 mm.
Gewicht303 gr.  

Recent bekeken producten