Marina Bellezza

Silvia Avallone • Paperback

€ 19,90

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Marina Bellezza is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Marina is twintig jaar, beeldschoon en een talentvol zangeres. Ze groeide op met een kwetsbare moeder en een afwezige vader naar wiens genegenheid ze altijd bleef hunkeren. Daarom eist ze genoegdoening van het leven, en dat betekent het achterlaten van haar geboortegrond, een vallei in de provincie Biella in Piëmont, naar de stad vertrekken, de wereld aan haar voeten krijgen. Wie ook een droom heeft is de zevenentwintigjarige Andrea. Hij wil terugkeren naar zijn wortels, naar de bergen, om daar net als zijn opa vee te hoeden en kaas te maken. Twee contrasterende dromen, maar diep vanbinnen verlangen ze allebei te ontsnappen aan hun verleden.

Evenals Staal is Marina Bellezza een sociaal bewogen roman die een genadeloos beeld geeft van de huidige crisistijd in Italië. Het is ook een liefdesgeschiedenis en een coming-of-ageroman over de onvergetelijke Marina en Andrea, die met vallen en opstaan hun dromen blijven najagen.

Dit boek in de pers

Er valt geen weerstand te bieden aan de stijl van Avallonne. (…) Een hopeloze liefdesgeschiedenis tegen de achtergrond van een in een diepe economische crisis verkerend Italië  
De Volkskrant  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een nieuw werk van de auteur van Staal over het ontvluchten van het verleden

Avallone, de Italiaanse bestsellerauteur, is bekend door haar debuut Staal, dat vooral in Italië emotionele en culturele snaren raakte. Ook Marina Bellezza speelt zich af in het post-crisis Italië, waar het leven niet gemakkelijk is. Marina is een zangeres met een droom. Zij wil beroemd zijn, geliefd zijn en de wereld bezitten. Andrea wil juist het tegenovergestelde: ontsnappen aan een wereld die zich veel te snel voortbeweegt en terugkeren naar zijn roots. Deze heel verschillende visies op het leven zorgen voor diepe dialogen en harde visies op het leven in Italië. Staal was geen gelukstreffer van Silvia Avallone, die met Marina Bellezza ook een hit levert. Een coming-of-age verhaal dat nu al een klassieker is, met verregaande culturele en economische betekenis.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over Italië
  • Italiaanse auteurs

Details:

Auteur(s)Silvia Avallone
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Manon Smits
ISBN9789023486138
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's512
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 137 x 49 mm.
Gewicht745 gr.

Recent bekeken producten