Mensenwerk

Han Kang • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,99

Overal elders € 19,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Mensenwerk is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Zuid-Korea, 1980. In de zuidelijke stad Gwangju vindt in de nasleep van de moord op de militaire dictator Park Chung Hee een studentenopstand plaats, die gevolgd wordt door brute represailles en een afkondiging van de krijgswet. Terwijl de veertienjarige Dong-ho tussen het almaar groter wordende aantal lichamen op zoek gaat naar zijn vriend Jeong-Dae, raakt hij verstrikt in omstandigheden die hij niet onder controle heeft en die uitmonden in een confrontatie met het leger.
Vijf jaar later houdt de militaire dictator Chun Doo Hwan het land in zijn greep. Zijn hardvochtige regime met een uitgaansverbod, censuur en politieagenten in burger heeft ervoor gezorgd dat de details van het bloedbad verzwegen blijven. Maar de doden, onbegraven achtergelaten en zonder dat er om hen gerouwd is, achtervolgen nog steeds de levens van de overlevenden, die nu hun eigen leven op het spel zetten door zich tegen het regime te verzetten.
In deze rijk gestructureerde klaagzang laat Han Kang een meesterlijke beheersing van toon zien, wanneer zij zich beweegt tussen de harde realiteit van onderdrukking, duisternis, onsamenhangende fantasie en de poëzie van het alledaagse.

Dit boek in de pers

Aan het eind vertelt de schrijfster hoe ze als 11-jarige een foto zag van een vrouw wier hoofd door een bajonet doorkliefd was.[...] Dertig jaar na het zien van die ene foto besluit de schrijfster onderzoek te doen naar het doodgezwegen bloedbad van Gwangju. Het resultaat is Mensenwerk, een huiveringwekkend goed boek.  
De Volkskrant  

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over dictaturen
  • boeken over Azië

Details:

Auteur(s)Han Kang
UitgeverijNijgh & Van Ditmar
Vertaler(s)Monique Eggermont, Deborah Smith
ISBN9789038801001
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's240
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 135 x 20 mm.
Gewicht307 gr.

Recent bekeken producten