Met open zinnen

Ton Lemaire • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 19,96

Overal elders € 24,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In Met open zinnen onderzoekt Ton Lemaire onze verhouding tot de natuur, het landschap en de aarde. De nadruk ligt daarbij op de rol van de zintuigen en zintuiglijkheid. In twaalf hoofdstukken verkent hij een grote verscheidenheid aan onderwerpen, zoals de beleving van de ochtend, de ervaring van het sublieme, de teloorgang van de stilte, de opkomst van de expressionistische en abstracte schilderkunst, de gevolgen van de globalisering voor ons ruimtelijk besef en de toewending tot het 'buiten'. Bij de bespreking van die thema's komt een aantal tegenstellingen in onze cultuur aan de orde, zoals die tussen natuur en cultuur, naturalisme en spiritualisme en tussen natuur- en geesteswetenschappen. Lemaire put in zijn betoog uit inzichten uit de milieufilosofie, de esthetica, de ideeëngeschiedenis en tijdsdiagnosen en laat zien hoe onze verhouding tot de natuur is veranderd door de technische ontwikkelingen van de moderne tijd en de dominantie van de consumptiemaatschappij. Met open zinnen is een pleidooi voor de herontdekking van de aarde en voor het samengaan van het esthetische, spirituele en ecologische in een andere, poëtische omgang met de wereld.

Dit boek in de pers

Ruim en ademend, met alle zinnen en poriën open, treden we buiten de omheinde, aangeharkte wereld. Het geeft zin op te springen, de veters te strikken en met kwieke tred de wijde wereld in te trekken.  
Het Parool  

Lemaire weet de lezer te boeien met zijn soms poëtische, vanuit een merkbare verstildheid geschreven observaties over de aarde, de mens en de natuur.  
De Volkskrant  

Details:

Auteur(s)Ton Lemaire
UitgeverijAmbo|Anthos
ISBN9789026317439
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's359
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 136 x 32 mm.
Gewicht525 gr.  

Recent bekeken producten