Meten en meetkunde in de bovenbouw

• Paperback

€ 40,75

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Meten en meetkunde voor de bovenbouw
Dit boek beschrijft de leerstofonderdelen meten en meetkunde Voor de bovenbouw van de basisschool.
Aansluiting bij dagelijks leven en vervolgonderwijs
De leerstofkeuzes worden beargumenteerd vanuit de rol die Meet- en meetkundekannis in het dagelijkse leven speelt. Ook wordt rekening gehouden met wat leerlingen in het voortgezet onderwijs aan kennis nodig hebben.
Ontwikkelen van inzicht
De nadruk ligt op het ontwikkelen van inzicht. Bij meten moeten leerlingen in staat zijn om de relaties tussen maten te beredeneren. Dat heft in het onderwijs een belangrijker plek dan het simpelweg oefenen in het omrekenen van maten.
Bij meetkunde staan de constructies van kinderen voorop. Beschreven wordt hoe kinderen in rijke activiteiten de kans krijgen om zelf op onderzoek te gaan.
Doelgroepen
Dit boek biedt leerkrachten in het basisonderwijs, studenten en docenten aan de lerarenopleiding basisonderwijs, onderwijsbegeiders en onderzoekers een houvast bij het reken- en wiskundeonderwijs in de leerstofgebieden meten en meetkunde.
Serie TAL-uitgaven
Andere succesvolle uitgaven van het TAL-team zijn: Jonge kinderen leren meten en meetkunde, Breuken, verhoudingen, procenten, kommagetallen en verhoudingen, kinderen leren rekenen en Jonge kinderen leren rekenen.

Details:

UitgeverijNoordhoff Uitgevers
ISBN9789001851088
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's200
Verschijningsdatum
Afmetingen212 x 211 x 14 mm.
Gewicht468 gr.

Recent bekeken producten