Mijn leven is mooier dan literatuur

Jannah Loontjens • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,16

Overal elders € 18,95

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Mijn leven is mooier dan literatuur is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Steeds meer mensen koesteren de wens te publiceren; gedichten, blogs, romans of memoires. En dankzij de nieuwe media wordt er ook veel geschreven. We mailen, chatten, twitteren en schrijven statusupdates; onze communicatie verloopt steeds vaker via geschreven taal, waarmee het verschil tussen schrijver en lezer vervaagt. Wat heeft dat voor invloed op de rol van literatuur in ons leven en onze samenleving? Waar komt de groeiende drang tot schrijven toch vandaan? Hoe gaan we ermee om? En wat beschouwen wij als goede literatuur vandaag de dag? Vanuit haar persoonlijke ervaringen bespreekt Jannah Loontjens de uiteenlopende kanten van het lezen en schrijven. Aan de hand van herinneringen, fragmenten uit het werk van schrijvers en filosofen, maar ook naar aanleiding van films of Oprah's Book Club onderzoekt zij het beeld dat we hebben van schrijvers; hoe ze gepresenteerd worden in literatuur, talkshows, kranten en toeristengidsen.

Dit boek in de pers

Loontjens enthousiasmeert tot meer vragen.  
De Volkskrant  

Hier stroomt iets, hier bruist iets, hier lijkt Loontjens een standpunt in te nemen tegen de gemaksliteratuur, de literaire thriller en andere gelikte vormen van literatuur.  
Het Parool  

Maar eigenlijk ligt het antwoord met haar boek op tafel, want daarin manifesteert zich in elke regel het plezier van de schrijver en de liefde voor en ongebreidelde nieuwsgierigheid naar de mogelijkheden van taal en filosofie.  
Opzij  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over schrijverschap
  • filosofische boeken

Details:

Auteur(s)Jannah Loontjens
UitgeverijAmbo|Anthos
ISBN9789026326394
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
Afmetingen200 x 125 x 16 mm.
Gewicht221 gr.

Recent bekeken producten