Mijn vlucht

Yves Delepeleire • Paperback

€ 19,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In 2011 schreef Yves Delepeleire, journalist voor de krant De Standaard, in samenwerking met een aantal vluchtelingenorganisaties een opmerkelijke reportage over 60 jaar asiel in België. Door de urenlange gesprekken met vluchtelingen voor de reportage had hij erg veel materiaal verzameld. De krachtige levensverhalen van deze mensen lieten hem niet los. Hij wist dat hij dit verhaal anders moest vertellen. Anderhalf jaar later ligt zijn eerste boek ‘’Mijn Vlucht’’ in de boekenwinkels.

Dit boek biedt de getuigenis van tien vluchtelingen van toen en nu. Zij spreken over hun redenen tot vluchten, hun vaak moeilijke opvang in België, hun poging om zich te integreren. Tien intrigerende verhalen die een genuanceerd beeld bieden van 'dé vluchteling'.

Sinds jaren hebben vluchtelingen en asielzoekers in ons land een kwalijke reputatie. Zijn ze terecht gevlucht? Kunnen ze zich integreren? Moeten we hen niet terugsturen? De jarenlange kritiek op het vermeende wanbeleid van ministers en staatssecretarissen heeft het beeld over de zogenaamde profiterende vluchteling niet bevorderd. Vluchtelingen zijn echter geen nieuw fenomeen. Al sinds de jaren vijftig zoeken mensen asiel in België, vaak vanuit conflictgebieden, vaak met beklijvende verhalen.

Details:

Auteur(s)Yves Delepeleire
IllustratorIvan Put
UitgeverijUitgeverij Altiora Averbode NV
ISBN9789031735808
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
Afmetingen243 x 173 x 14 mm.
Gewicht553 gr.  

Recent bekeken producten