Minder angstig in sociale situaties

Marisol J. Voncken, Susan M. Bögels • Paperback

€ 23,95

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Mensen met een sociale angststoornis zijn bang dat anderen hen negatief evalueren en kunnen zich gespannen voelen in sociale situaties die bijna iedereen moeilijk vindt. Ze denken sneller en vaker dan anderen dat ze dom, raar, zwak, minder, vervelend, irritant, saai, oninteressant of arrogant gevonden worden. Deze denkpatronen zorgen ervoor dat de sociale angst in stand blijft en niet vanzelf weer over gaat.

¿Minder angstig in sociale situaties¿ is een werkboek voor iedereen die kampt met een sociale angststoornis. Dit werkboek wordt gebruikt naast een kortdurende cognitieve therapeutische behandeling bij sociale angst en bevat informatie, formulieren en uitleg die de cliënt tijdens de behandeling nodig heeft. Het richt zich specifiek op het veranderen van de denkpatronen.

¿Minder angstig in sociale situaties¿ is onderdeel van de reeks Protocollen voor de GGZ. Elk deel geeft een sessiegewijze omschrijving van de behandeling van een specifieke psychische aandoening weer en bevat een dvd met beelden van therapiesessies. De theorie is beknopt en berust op wetenschappelijke evidentie.

Details:

Auteur(s)Marisol J. Voncken, Susan M. Bögels
UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789031385928
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's125
Verschijningsdatum
Afmetingen297 x 210 x 6 mm.
Gewicht430 gr.  

Recent bekeken producten