Monografieen Burgerlijk Procesrecht Civiel Appel

F.J.H. Hovens • Paperback

€ 46,00

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De Monografieën Burgerlijk Procesrecht zijn opgezet voor het dagelijkse gebruik in de procespraktijk en behandelen diverse onderwerpen die hiervoor van belang zijn.
Dit deel uit de boekenreeks behandelt het hoger beroep in civiele zaken. Het rechtsmiddel van hoger beroep is het meest omvattende rechtsmiddel dat we kennen. Het geeft partijen niet alleen de mogelijkheid om de beslissingen van de rechter te laten controleren door een hogere rechter, maar ook om hun eigen handelen in de procesvoering nog eens onder de loep te nemen. Waar zij in eerste aanleg aspecten over het hoofd hebben gezien of een verkeerde insteek hebben gekozen, krijgen zij in appèl als het ware een herkansing.
De monografie is niet opgezet als een theoretische analyse van het appèl, maar eerder als een praktische handleiding voor het voeren en voor het behandelen van een appèlprocedure, met een systematisch overzicht, soms aan de hand van concrete voorbeelden en casus, van de onderwerpen die in de praktijk van belang zijn. Waar dat dienstig is, wordt ook ingegaan op mogelijk toekomstige ontwikkelingen, nu een codificatie van het ingewikkelde appèlrecht aanstaande lijkt te zijn.

Details:

Auteur(s)F.J.H. Hovens
UitgeverijSdu Uitgevers
ISBN9789012115452
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's187
Verschijningsdatum
SerieMonografieen Burgerlijk Procesrecht
Afmetingen216 x 148 x 18 mm.
Gewicht303 gr.

Recent bekeken producten