Monografieen BW Executele en bewind B21b Handboek

T.J. Mellema-Kranenburg • Paperback

€ 11,50

Tijdelijk niet voorradig We wachten op nieuwe voorraad van onze leverancier, er is nog geen precieze leverdatum bekend.

Reserveer Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Curriculum Vitae
Tea Mellema-Kranenburg (1955) studeerde nederlands en notarieel recht in Leiden. Na haar studie werd zij weten-schappelijk medewerkster burgerlijk recht in Leiden, waar zij thans nog (in deeltijd) werkzaam is als universitair hoofddocent. Daarnaast is zij notaries (benoemd in 2002) in Rotterdam. Voorts is zij rechter-plaatsvervanger in de REchtbank Rotterdam. In 1988 promoveerde zij op de dissertatie 'De legitieme portie'. In 1990 schreef zij de studiepocket 'De Actio Pauliana'. In 1999 schreef zij een preadvies voor de Koninklijke Notariële Beroeps-organisatie over vruchtgebruik en in 2006 over de evaluatie van het nieuwe erfrecht (onderdelen executele en bewind). Zij maakt deel uit van de Commissie Erfrecht van de Notariële Beroepsorganisatie, thans als voorzitter. Zij is redacteur onder meer van het Tijdschrift Erfrecht en Juridische Berichten voor het Notariaat.
Iets over dit boekje
In dit deel van de serie komen als onderdeel van het erfrecht de onderwerpen executele en bewind aan de orde. Beide figuren zijn uitgebreid geregeld in het nieuwe erfrecht en spleen een zeer belangrijke rol bij de afwikkeling van een nalatenschap.
De opzet van dit boekje is geweest beide onderwerpen te bespreken, met elkaar in verband te brengen en de problemen die zich bij executele en bewind in de praktijk voordoen in kaart te brengen en daarbij praktische oplossingen aan te dragen.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)T.J. Mellema-Kranenburg
UitgeverijWolters Kluwer Nederland
ISBN9789013046410
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's76
Verschijningsdatum
SerieMonografieen BW
Afmetingen242 x 158 x 6 mm.
Gewicht195 gr.

Recent bekeken producten