Monte Carlo

Peter Terrin • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 10,00

Overal elders € 12,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Monte Carlo is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Monaco, mei 1968. Net voor de start van de grand prix formule 1 is het publiek getuige van een vreselijk ongeluk. De bescheiden Jack Preston, monteur bij Team Lotus, redt het leven en vooral het gezicht van Deedee, jonge filmster en belichaming van de nieuwe zeden. Weer thuis bij zijn vrouw, in een afgelegen Engels dorp waar de jaren vijftig maar moeilijk wijken, wacht Jack met verlangen en angst op een teken van Deedee, dat zijn leven zal veranderen. Monte Carlo is een puntgave vertelling, een aangrijpende geschiedenis over geloof, heldendom en de wil om gezien te worden.

Dit boek in de pers

Prachtig proza, poëtische schrijfstijl. Monte Carlo is een waardige opvolger van zijn prijswinnende roman Post Mortem'.  
ALGEMEEN DAGBLAD  

Meesterlijk… Ingetogen, gracieus en op het scherp van de snee. Passages die dwingen tot lezen en herlezen, zo achteloos gruwelijk en subliem.  
HUMO  

Terrin schittert wederom in sensitieve zinnen waarin hij veel blootlegt (...) Een superieure stilist.  
Trouw  

Fris geschreven, mooie thematiek, maar niet op tijd gestopt  
De Volkskrant  

Je hoeft er niet eens een lijstje voor te maken: Peter Terrin behoort tot het handvol écht interessante Nederlandstalige schrijvers  
NRC  

In Monte Carlo laat Peter Terrin zijn grote talent en vakmanschap zien. (...) Een gaaf, strak en ouderwets onderhoudend boek. (...) Het zorgvuldige plot en de altijd verzorgde, bij momenten verbluffende stijl stuwen het geheel voort.  
De Standaard  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een aangrijpend verhaal over geloof, heldendom en de wil om gezien te worden.

Met zijn vorige boek Post Mortem won Peter Terrin, volkomen terecht, de AKO literatuurprijs. Zijn nieuwste pareltje Monte Carlo is een zeer waardige opvolger vol poëtische zinnen die je steeds weer wilt herlezen. Het is 1968. Monteur bij de grand prix van Monaco Jack Preston verricht een, in zijn ogen, heldendaad. Gelekte autovloeistof vliegt in brand en hij duikt op de Amerikaanse filmster Deedee om te zorgen dat zij niet gewond raakt. Hij verbrandt zich, maar zij komt er ongeschonden vanaf. De dankbaarheid blijft uit. Jack raakt zelfs zijn baan kwijt. Hij keert terug naar zijn oude leven, maar de gedachte dat hij Deedee gered heeft en zijn verlangen naar erkenning laten hem niet los. Langzaam verliest hij grip op de realiteit. Hij denkt op tv te zien dat Deedee ongelukkig is. Hij wil haar redden. Dit gaat uiteraard ten koste van zijn eigen huwelijk. Het is geen lang verhaal, kleine hoofdstukken, maar het is wel een groots verhaal. Elke zin is betekenisvol. Indrukwekkend, dat is het woord.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over roem
  • poëtisch taalgebruik

Details:

Auteur(s)Peter Terrin
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023494973
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's176
Verschijningsdatum
Afmetingen207 x 133 x 20 mm.
Gewicht270 gr.  

Recent bekeken producten