Motherless Child - Eric Clapton, de definitieve biografie

Paul Scott • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,99

Overal elders € 19,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Motherless Child - Eric Clapton, de definitieve biografie is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Dat Eric Clapton een groot muzikant en een begenadigd gitarist is, staat buiten kijf. Van The Yardbirds en John Mayall tot Cream, Blind Faith en Derek and the Dominoes, gevolgd door een eclatant succesvolle solocarrière die begon met de mijlpaal 461 Ocean Boulevard, omvat Eric Claptons carrière een halve eeuw rockgeschiedenis. Ondanks alle bedenkelijke aspecten in het persoonlijke leven van Clapton - de vrouwen, zijn drugs- en alcoholverslaving die bijna veertig jaar duurde - schrijft biograaf Paul Scott vol respect en met de juiste toon over Clapton als de meestergitarist die hij eerst en vooral is. Scott zocht zijn informatie in de eerste plaats bij die mensen die langere tijd in de periferie van Clapton vertoefden, stafmedewerkers, managers, personal assistants, roadies en sessiemuzikanten. Hij haalde tal van details boven water die zelfs in Eric Claptons autobiografie onvermeld bleven.
Paul Scott schrijft voor de culturele bijlage van The Daily Mail. Hij is popjournalist en schreef eerder de biografie van Robbie Williams.

Dit boek in de pers

Eric Claptons betekenis als muzikant raakt ietwat ondergesneeuwd.  
De Volkskrant  

Ondanks 40 jaar vrouwen, drugs en alcohol, schrijft biograaf Paul Scott respectvol en met de juiste toon over de meestergitarist. Hij slaagde er zelfs in details boven water te krijgen die je in Claptons autobiografie niet terugvindt.  
ZIN  

Eric Clapton had een oogje op prinses Diana, en andersom. Hij ging ervandoor met Patty Boyd, de vrouw van zijn beste vriend, George Harrison. Mick Jagger kaapte, ondanks Claptons smeekbeden, de latere presidentsvrouw Carla Bruni voor zijn neus weg. Wat een leven!  
DAILY MAIL  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • biografieën over muziek
  • boeken die rocken

Details:

Auteur(s)Paul Scott
UitgeverijLuitingh Sijthoff
ISBN9789024567980
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's336
Verschijningsdatum
Afmetingen231 x 149 x 30 mm.
Gewicht574 gr.  

Recent bekeken producten