Muziek en bewegen bij dementie

Annemieke Vink, Helma Erkelens, Louwke Meinardi • Paperback eci.be lezers

€ 16,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Muziek en bewegen bij dementie is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Veel van onze herinneringen zijn gekoppeld aan muziek. Dat geldt voor hoogtepunten als verliefd zijn en trouwen, en ook gebeurtenissen uit onze kindertijd zijn vaak verbonden met muziek. Het luisteren naar muziek levert voor mensen met dementie plezierige momenten op. Een bekende melodie als `Het dorp' van Wim Sonneveld bijvoorbeeld, brengt ze weer even terug in de tijd van toen.
Muziek en bewegen bij dementie laat zien hoe je met eenvoudige middelen kunt bijdragen aan meer welbevinden en kwaliteit van leven: het zingen van een liedje tijdens het wassen, zachte muziek bij het opstaan, een dansje in de huiskamer, even naar buiten. Als praten niet meer kan, is nog wel contact mogelijk via muziek en bewegen.
Dit boek is rijk gevuld met tips en voorbeelden voor verzorgenden, mantelzorgers en activiteitenbegeleiders, en beschrijft voor het management de wellicht benodigde omslag in denken en doen.
Over de auteurs
Annemieke Vink (psycholoog) doceert Theorie muziektherapie aan het ArtEZ Conservatorium Enschede. Zij doet onder andere onderzoek naar de effecten van muziektherapie bij mensen met dementie.
Helma Erkelens (historica) en Louwke Meinardi (socioloog) zijn freelance journalist/tekstschrijver en communicatieadviseur. Ze zijn beiden gespecialiseerd in zorg, met name in gezond en actief ouder worden en zorg voor ouderen.

Details:

Auteur(s)Annemieke Vink, Helma Erkelens, Louwke Meinardi
UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789036812238
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
SerieDementie
Afmetingen205 x 140 x 7 mm.
Gewicht184 gr.  

Recent bekeken producten