Nachtblauw - grote letter uitgave

Simone van der Vlugt • Hardcover

€ 42,00

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending
De laatste bestelling was 5 dagen geleden.
Bestellen

Nachtblauw - grote letter uitgave is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een meeslepende roman over de ontstaansgeschiedenis van Delfts blauw.

Na de dood van haar man wordt Catrijn huishoudster bij de familie Van Nulandt. Ze is er op haar plek en kan de vrouw des huizes ondersteunen tijdens haar schilderlessen.
Catrijns verleden achtervolgt haar echter en ze moet op zoek naar een andere betrekking. Ze komt terecht bij Evert van Nulandt in zijn plateelfabriek in Delft, waar haar schildertalent op waarde wordt geschat.
Er breken woelige tijden aan. Catrijn overleeft in 1654 de Delftse donderslag die de binnenstad in puin legt ternauwernood en daarna staat ze voor een levensbepalende keuze tussen haar hart en haar hoofd. Wacht ze op haar grote liefde, die voor jaren de zee op gaat, of kiest ze voor de man die haar zekerheid kan bieden?

Simone van der Vlugt verweeft het meeslepende verhaal van Catrijn met een intrigerende periode uit de Nederlandsegeschiedenis: de Gouden Eeuw, waarin handel, wetenschap en kunsten een enorme vlucht namen.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Boeiend verhaal over huishoudster Catrijn en het ontstaan van het Delfts blauw. Met vaart geschreven.

Een prachtige historische roman die zich afspeelt in Delft van de zeventiende eeuw. Het gaat niet alleen over het leven van huishoudster Catrijn, maar tegelijkertijd over het ontstaan van het Delfts blauw. Dit type aardewerk met blauwe decoratie ontstond aan het einde van de zestiende eeuw als goedkoop alternatief voor het blauwwitte Chinese porselein. Maar het Delfts blauw werd heel erg populair, en kwam echt tot bloei tussen 1650 en 1750. Heerlijk zo’n historische roman waar je je helemaal kunt inleven in de hoofdpersoon en tegelijkertijd een hoop leert over onze culturele geschiedenis. Simone van der Vlugt begon haar carrière met het schrijven van historische jeugdromans. Maar deze is echt voor volwassenen.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Simone van der Vlugt
UitgeverijGrote Letter Bibliotheek
ISBN9789036431392
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's408
Verschijningsdatum
Afmetingen228 x 164 x 43 mm.
Gewicht901 gr.  

Recent bekeken producten