Napoleon

Bart van Loo • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 14,00

Overal elders € 17,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Napoleon is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Bart Van Loo verovert met Napoleon de Lage Landen. Napoleon fascineert. Hij is een van de meest invloedrijke figuren uit de geschiedenis. Maar Napoleon roept ook enorm veel vragen op. Hoe kwam het dat een onbekende Corsicaan erin slaagde om de Franse bevolking ervan te overtuigen dat hij de man was op wie iedereen zat te wachten? Wie was de keizer die vechtend door Europa trok, miljoenen slachtoffers maakte en strandde in een drassige weide nabij Waterloo? Bart Van Loo gaat op zoek naar de mens achter de mythe. Hij vindt antwoorden in de boeiende en uiterst woelige periode van de Franse Revolutie, toen de oude wereld verging en alles anders werd. De schaduw van die revolutie zou altijd over Napoleon blijven hangen. De Franse Revolutie en Napoleon: de twee het meest tot de verbeelding sprekende homerische verhalen uit de westerse geschiedenis in een bevattelijke en meeslepende vertelling. In het rijkelijk geïllustreerde Napoleon. De schaduw van de revolutie schetst Bart Van Loo een weergaloos portret van de man en zijn tijd.

Dit boek in de pers

Wervelend, leest als een trein.  
NRC  

Een rasverteller. Narratieve geschiedenis van de boeiendste soort.  
Knack  

Geschiedenis komt tot leven als in een roman.  
De Standaard  


Reviews & recensies

Bijzondere biografie van Napoleon, waarbij de auteur de keizer van diverse kanten belicht en de hele geschiedenis meeslepend vertelt.

Bart van Loo heeft een en kleurrijk beeld geschetst van het leven van Napoleon. En geprobeerd te verklaren hoe het kan dat een onbekende Corsicaan het schopt tot een van de invloedrijkste figuren uit de geschiedenis. Van Loon heeft met allerlei karakteriserende details zijn verhaal verlevendigt. Hij voert Napoleon af en toe sprekend op, de ene keer goed geluimd, de andere keer vloekend en tierend. De tegenstellingen in zijn karakter komen allemaal aan bod, en ook de negatieve aspecten – bijvoorbeeld zijn gebrek aan introspectie – worden allemaal benoemd. Het hele verhaal is goed onderbouwd, schetst ook een beeld van Napoleons omgeving, relativeert het traditionele beeld, maar schuwt ook het harde oordeel niet.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • biografieën
  • lichte verhalen uit het ware leven

Details:

Auteur(s)Bart van Loo
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023497059
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's496
Verschijningsdatum
Afmetingen230 x 151 x 42 mm.
Gewicht828 gr.  

Recent bekeken producten