Navolging van Christus

Th. van Kempen • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 23,99

Overal elders € 29,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Navolging van Christus is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een handreiking voor de geestelijke weg van de mens die zich bewust is van zijn uiteindelijke bestemming. Deze uitgave bevat zowel de oorspronkelijke Latijnse tekst als een nieuwe Nederlandse vertaling.

Thomas van Kempen (1380-1471) verzamelde in de bloeiperiode van de Moderne Devotie tal van teksten, spreuken en gezegden uit geestelijke literatuur en uit de mond of pen van zijn tijdgenoten. Hij schikte deze zo, dat er in 1441 vier boeken waren ontstaan, een "gids voor de geestelijke weg" van de mens.
Ze brengen ons het besef bij dat wij niet alleen stoffelijke wezens zijn, maar ook een geestelijke dimensie hebben (boek I). Langs deze dimensie worden wij ons bewust van ons innerlijk (boek II). In de diepte van ons innerlijk ontmoeten wij in de christelijke traditie de persoon van Jezus, die ons uitnodigt met hem een innige band aan te gaan (boek III). Door hem worden wij binnengeleid in de ruimte van het goddelijk gesprek, waarin ons ware, innerlijke vertroosting geschonken wordt (boek IV).

Dr. Rudolf van Dijk (1935) en dr. Kees Waaijman (1942) zijn beiden karmeliet.
Van Dijk is wetenschappelijk senior-onderzoeker Moderne Devotie van het Titus Brandsma Instituut aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij is eindredacteur van "Collatie: Halfjaarlijks informatieblad over "Moderne Devotie"".
Waaijman is wetenschappelijk directeur van het Titus Brandsma Instituut en hoogleraar Spiritualiteit aan de Radboud Universiteit. Een van de belangrijkste boeken van zijn hand is "Spiritualiteit: Vormen, grondslagen, methoden" (2000).

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)Th. van Kempen
UitgeverijHave, Ten
Vertaler(s)Ria van Dijk
ISBN9789025959395
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's332
Verschijningsdatum
Afmetingen238 x 165 x 35 mm.
Gewicht737 gr.

Recent bekeken producten