Nederlandse literatuur van de 21e eeuw

• Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,99

Overal elders € 19,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Nederlandse literatuur van de 21e eeuw is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De Nederlandse literatuur leeft. Ze is niet alleen te vinden in boeken, maar ook in kroegen, in winkels, op festivals, op internet, in huiskamers, op mobiele apparaten en op tv. Op veel van die plekken is ook Wim Brands te vinden, een van de grote aanjagers van de vaderlandse letteren. Zijn missie: het verspreiden van het virus dat literatuur heet. Dat doet hij in eerste instantie via zijn televisieprogramma Boeken, waarin hij in de afgelopen tien jaar menige nieuwe schrijvers aan een breed publiek heeft voorgesteld. Uitgangspunt van de interviews die hij met hen voerde was altijd: dit is mooi, dit boek moet je lezen. In 'De Nederlandse literatuur van de 21e eeuw' gaat Brands nog een stap verder: hij stelt 52 schrijvers aan ons voor die de afgelopen 15 jaar zijn gedebuteerd. 52 schrijvers waarvan hij zegt: dit moet je lezen.

Dit boek in de pers

In tegenstelling tot alle andere bundelingen van jong talent is dit boek geen hitparade. Het bevat niet de beste schrijvers, wel een overzicht van het hele landschap. Het is geen kransje van schrijvers die een afgerond verhaal leveren, maar een groepsportret aan de hand van fragmenten uit eerder gepubliceerd werk. Het boek van de Brandsen is een collage en dat concept werkt uitstekend.  
De Standaard  

Brands heeft de lastige taak op een prettige, luchthartige manier uitgevoerd, alsof hij met de bloemlezing wil zeggen: dit is wat er onder andere is verschenen. De lezer heeft een indruk.  
Het Parool  

Details:

UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025445096
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's304
Verschijningsdatum
Afmetingen211 x 139 x 28 mm.
Gewicht424 gr.

Recent bekeken producten