NTVT Select Syndromen

• Paperback

€ 64,95

2 - 3 Werkdagen

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In dit boek staan craniofaciale syndromen centraal. Ongeveer twee tot drie procent van alle pasgeborenen heeft een aangeboren afwijking, die gevolgen heeft voor de gezondheid van het kind. Inmiddels zijn honderden craniofaciale syndromen bekend en er komen er nog steeds bij. De frequentie van voorkomen is zeer variabel. Zo komt het velo-cardiofaciaal syndroom, dat in dit boek beschreven is, voor bij 1 op de 2.000 tot 5.000 geboorten, terwijl het Rieger-syndroom daarentegen een zeer zeldzaam voorkomende afwijking is.
De behandeling van patiënten met craniofaciale afwijkingen zal vrijwel altijd in teamverband geschieden. De orthodontist en de kaakchirurg zullen er dan in veel gevallen bij betrokken zijn, alsmede de kindertandarts en de tandarts van een Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde. Hoewel de algemeen practicus iets verder af staat van de behandeling van het syndroom zelf zal hij wel een hoofdrol spelen in de tandheelkundige verzorging van het kind met een syndroom. Daarom is het ook voor de algemeen practicus van belang kennis te hebben van een aantal syndromen.

Dit boek is het eerste in een nieuwe serie, genaamd NTvT Select. De boeken in deze serie beogen de tandarts algemeen practicus op compacte wijze informatie te verschaffen over een onderwerp waarover eerder in het Nederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde in de vorm van een serie of een themanummer is gepubliceerd.

Details:

UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789031338764
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's132
Verschijningsdatum
SerieNTVT Select
Afmetingen241 x 170 x 11 mm.
Gewicht342 gr.  

Recent bekeken producten