Odysseia

Homeros • Hardcover

€ 34,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Odysseia is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De Odysseia in vertaling van Imme Dros groeide de afgelopen decennia uit tot een succes van formaat. Precies 25 jaar na de eerste verschijning - en nu Dros ook de Ilias heeft vertaald - is het tijd voor de grondig herziene vertaling van de Odysseia. Het epos over de terugtocht van Odysseus na de val van Troje is misschien wel het meest gelezen, hoogst gewaardeerde verhaal ooit. Na tien jaar oorlog om Troje vervolgt Odysseus zijn weg met een tien jaar durende zwerftocht naar zijn vaderland. Zijn vrouw Penelopeia probeert daar de grijpgrage vrijers van zich af te houden, terwijl Odysseus de indrukwekkendste avonturen beleeft. Op zijn tocht weet hij te ontkomen aan de Sirenen, aan de cycloop Polyfemos en de tovenares Kirke. Ook slaagt hij erin om zich te ontworstelen aan de verleiding van de nimf Kalypso, die hem jarenlang vasthield in haar grot. Uiteindelijk bereikt hij zijn familie op Ithaka, om zich met zijn zoon te wreken op de aanbidders van zijn echtgenote.

Dit boek in de pers

Patrick Lateurs nieuwe Nederlandse vertaling van de Odyssee is al de veertiende in de rij. Luc Devoldere zet ze meteen aan de top. De verhalen van Homeros blijven reacties uitlokken.  
De Standaard  

In een nieuwe vertaling van Homeros’ immer spannende epos klinkt Odysseus soms ineens als de hardloper Churandy Martina: ‘Geliefde goden, wat/ een dag is dit voor mij! Ik ben heel blij!’  
NRC  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over heldendom
  • lichte dromerigheid

Details:

Auteur(s)Homeros
UitgeverijUitgeverij G.A. Van Oorschot
Vertaler(s)Imme Dros
ISBN9789028261082
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Verschijningsdatum
Afmetingen238 x 157 x 27 mm.
Gewicht713 gr.  

Recent bekeken producten