Omzetbelasting

H.W.M. van Kesteren, M.E. van Hilten • Paperback

€ 83,50

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Meer dan 40 jaar geleden werd in Nederland de btw (belasting over de toegevoegde waarde) ingevoerd. Dat gebeurde met het oog op de implementatie van de eerste twee Europese richtlijnen inzake omzetbelasting. Inmiddels is de btw geheel gebaseerd op Europese regelgeving en heeft de belasting een sterk Europees karakter, dat de laatste decennia steeds nadrukkelijker naar voren is gekomen. Voor een goed begrip van de btw is (enige) kennis van het Europese recht dus onontbeerlijk.

Bij een studie naar en over de btw kan dan ook niet worden volstaan met een onderzoek naar de ontwikkelingen in Nederland en rechtspraak van Nederlandse rechtscolleges.

Omzetbelasting beoogt het terrein van de btw overzichtelijk in kaart te brengen, zodat het door velen (hetzij vrijwillig, hetzij gedwongen) betreden kan worden. Wie bereid is op pad te gaan, zal ontdekken dat deze belasting het bestuderen waard is en dat deze studie ook haar opbrengst kent. De schrijvers vleien zich daarbij met de hoop dat dit boek de btw zodanig ontvouwt dat velen na lezing zullen moeten erkennen dat hun studie werd gedragen door het beginsel dat volgens sommigen aan de btw ten grondslag ligt, namelijk het beginsel van de minste pijn.

Details:

Auteur(s)H.W.M. van Kesteren, M.E. van Hilten
UitgeverijWolters Kluwer Nederland
ISBN9789013121957
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
SerieFed fiscale studieserie
Afmetingen242 x 158 x 31 mm.
Gewicht918 gr.  

Recent bekeken producten