Onder de dieren

Peter Du Gardijn • Paperback

€ 16,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Onder de dieren is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In de vaak geestige poëzie van Peter du Gardijn wordt de wereld kritisch tegen het licht gehouden. Dit zijn gedichten over de wereld zoals we die kennen, en zoals die zou kunnen zijn. Of, zou moeten zijn. Overal stuit de dichter op tegenstand, onbegrip en vooroordelen. Gelukkig blijft het niet bij veilig toekijken alleen, ook het eigen falen komt ter sprake: `Ik knik terug in multiculturele medeplicht:/ ook vanavond geen roet in het eten. weinigen zijn een weg van openbaring gegaan./ Ik ben steeds meer van het licht gaan houden.'

Dit is transparante taal, poëzie zonder woordgekunsteldheid, zonder pose: 'Veel mensen doen het leven na,/ Onder de dieren is een buitengewoon rijk en gerijpt poëziedebuut van een dichter die ons en zichzelf niet spaart.

Gedichten uit Onder de dieren werden opgenomen in: De 100 beste gedichten van 2007, Meulenhoffs Dagkalender van de poëzie 2009 en Woef Tjielp Knor, De mooiste gedichten over dieren.

Dit boek in de pers

Du Gardijns gedichten bevinden zich midden in een heldere wereld, maar hij lijkt steeds aan een lichtknopje te draaien waardoor je toch iets geks ziet, een raar detail, een onbenoembare sensatie (...) een echte dichter.  
Vrij Nederland  

Details:

Auteur(s)Peter Du Gardijn
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023426059
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's80
Verschijningsdatum
Afmetingen200 x 150 x 10 mm.
Gewicht138 gr.  

Recent bekeken producten