Onderneming en beloning

• Hardcover

€ 89,00

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Van oudsher bestaat de notie van 'rechtvaardig loon' (salarium justum). Welke beloning eerlijk is, is altijd en overal onderwerp van stevig debat geweest. In de media en de politiek bestaat al enige tijd de nodige opwinding over de hoogte van de beloningen van bestuurders in de financiële sector en de omvang van de salarissen in de semipublieke en publieke sector. Ook wetenschappers van divers pluimage hebben zich de afgelopen jaren niet onbetuigd gelaten over de wenselijkheid en het nut van bonussen, de verhouding tussen de variabele en vaste beloning, het bezoldigingsbeleid van grote ondernemingen, e.d. Onverantwoord belonen is een bedreiging voor de cohesie in een bedrijf en zelfs in de samenleving. Daarom is overheidsingrijpen, binnen grenzen en met terughoudendheid, soms gerechtvaardigd.

Dit boek beoogt een aantal bouwstenen aan te dragen voor een goed begrip van de vele juridische problemen die vandaag de dag rondom beloning spelen. Een dergelijk begrip draagt bij aan de mogelijkheid tot het voeren van een zinvol en op argumenten gebaseerd (dus niet populistisch) debat over (eerlijke) beloning.

Onderneming en beloning is erop gericht zo veel mogelijk facetten rondom beloning in kaart te brengen. Dit betekent het thema loon niet alleen vanuit een breed juridisch (arbeidsrechtelijk, ondernemingsrechtelijk, financieel rechtelijk, fiscaal rechtelijk en Europees rechtelijk) perspectief wordt benaderd, maar ook vanuit een economische invalshoek. Een dergelijke geïntegreerde benadering doet recht aan de complexiteit van de vele actuele beloningsvraagstukken.

Details:

UitgeverijWolters Kluwer Nederland
ISBN9789013124767
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Verschijningsdatum
Afmetingen251 x 167 x 27 mm.
Gewicht797 gr.  

Recent bekeken producten