Ondernemings-en Sociaal recht

H.W.P. van Pelt, R.D.J. van Caspel • Paperback

€ 55,75

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Ondernemings- en Sociaal recht is tot stand gekomen naar aanleiding van recente wijzigingen in het SPD-examenprogramma. Het boek sluit naadloos aan bij het SPD-examen Recht, maar is door het niveau ook goed in te zetten in het hbo. Het boek bestaat uit twee delen, te weten een deel Ondernemingsrecht en een deel Sociaal recht.

Ondernemingsrecht gaat over het oprichten van een onderneming, haar organen en de vertegenwoordigende personen. Centraal daarbij staan de beslissingen die in het kader van een onderneming moeten worden genomen, zoals het aanvragen van een vergunning, aanbestedingsregels en het opstellen van de jaarrekening. Ook is aandacht voor actuele onderwerpen als het intellectuele eigendom, e-commerce en internationaal privaatrecht.

Sociaal recht beslaat enerzijds Arbeidsrecht, waarbij overeenkomsten tot het verrichten van arbeid komen aan de orde komen, evenals rechten en plichten van werknemers en werkgevers en regelingen rond de arbeidsovereenkomst. Anderzijds heeft Sociaal recht betrekking op sociale zekerheid waarbij onderwerpen als sociale verzekeringswetten, arbeidsongeschiktheid en de werkloosheidswet van belang zijn.

Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een aantal vragen. Daarnaast vindt u aan het eind van het boek een compleet examen vergelijkbaar met een SPD-examen Recht.

Details:

Auteur(s)H.W.P. van Pelt, R.D.J. van Caspel
UitgeverijNoordhoff Uitgevers
ISBN9789001823900
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's388
Verschijningsdatum
Afmetingen240 x 171 x 18 mm.
Gewicht739 gr.  

Recent bekeken producten