Onderwijs in meervoud

Johannes Rijpkema, Klaske Jellema-van der Meulen, Matthias Mitzschke, Sippi Boer-van der de Veen • Paperback

€ 21,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Iedereen kan een school oprichten die past bij de eigen religieuze, levensbeschouwelijke of onderwijskundige overtuiging. Uniek aan de Nederlandse situatie is dat het openbaar en bijzonder onderwijs op dezelfde manier worden gefinancierd door de overheid. Dit heeft geleid tot een groot palet aan keuzemogelijkheden voor de Nederlandse bevolking.

Wil je leraar worden, ga je stagelopen of ben je op zoek naar een baan in het onderwijs, dan vind je in dit boek een overzicht van 13 onderwijsstromingen, die zowel onderwijskundige als levensbeschouwelijke wortels hebben. Zo kun je een goed doordachte keuze maken en geef je een goede start aan je onderwijsloopbaan. Onderwijs in meervoud biedt bij elke stroming interviews met leraren en bestuurders die dagelijks werken in de praktijk van 'hun' stroming. Maar er is ook objectieve achtergrondinformatie en een karakteristieke brontekst voor de stroming. Ten slotte zijn er verwerkingsopdrachten zodat het boek ook in lessituaties gebruikt kan worden.

Zo krijg je een goede indruk van wat je in de schoolpraktijk kunt verwachten op alle soorten scholen, van openbaar tot protestants, en van Dalton tot Vrijeschool.

Binnen Europa kent Nederland een opmerkelijk grote diversiteit van onderwijsbenaderingen. Onderwijs in meervoud biedt een gedegen en actueel overzicht van de stromingen en grondslagen binnen ons onderwijsbestel. De interviews met de werkers uit het veld leveren concrete verhalen en maken de lectuur tot een genoegen.
Hans Beelen, docent Nederlands aan de Carl von Ossietzky Universität Oldenburg

We maken kennis met onderwijsstromingen via authentieke getuigenissen en achtergrondinformatie. Een boeiende ontdekkingstocht van de diversiteit van het onderwijsveld: een must voor elke toekomstige leraar!
Mevr. Griet Mathieu, departementshoofd specifieke lerarenopleiding "Het Perspectief" in Gent (België)

In dit boek wordt op een heldere en overzichtelijke wijze aan de leraar in opleiding inzicht verschaft in diverse onderwijsstromingen. Wat een keuze aan mogelijkheden. Zeker een aanrader!
Drs. Orsine Resida, Lerarenopleiding Funderend Onderwijs, University of Curaçao

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)Johannes Rijpkema, Klaske Jellema-van der Meulen, Matthias Mitzschke, Sippi Boer-van der de Veen
UitgeverijGorcum, Koninklijke Van
ISBN9789023251491
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's176
Verschijningsdatum
Afmetingen240 x 170 x 9 mm.
Gewicht355 gr.  

Recent bekeken producten