Onderwijskwaliteit voor iedereen. Praktijkgids voor kwaliteitsontwikkeling op school

Katrijn Jansegers, Lies Vanpeperstraete • Paperback

€ 34,45

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Deze praktijkgids stimuleert het uitvoeren van een veranderingsproces betreffende kwaliteit en inclusie op school. De gids wil scholen op weg helpen om binnen hun bestaande kwaliteitsontwikkeling nog meer rekening te gaan houden met het welbevinden, de participatie en het ontwikkelen van de beste leerkansen van en voor alle leerlingen en medewerkers. De gids is het resultaat van een projectmatig wetenschappelijk actie-onderzoek met de medewerking van vijf Vlaamse scholen.

Je kunt de gids lezen als een aanbod van mogelijke tools, ideeën en suggesties om zelf een proces van kwaliteitsontwikkeling met de focus op inclusie op te starten. Het is geen handleiding om slaafs te volgen. Elke school is anders en zal daarom ook een andere weg volgen. De gids richt zich op zowel lager als secundair onderwijs en wil onderwijsbetrokkenen zoals CLBmedewerkers, pedagogisch begeleiders, directies, zorgcoördinatoren en graadcoördinatoren, inspireren om een proces van kwaliteitsontwikkeling op gang te brengen en/of te ondersteunen in een/hun school. Ook leerkrachten kunnen met deze gids aan de slag, al is het maar om hun directie ervan te overtuigen om iets rond het thema te doen.

Over de auteurs:

KATRIJN JANSEGERS en LIES VANPEPERSTRAETE zijn beiden orthopedagoog en sinds 2007 medewerkers aan de Arteveldehogeschool. Katrijn Jansegers is tevens sinds 2005 werkzaam in het buitengewoon onderwijs.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)Katrijn Jansegers, Lies Vanpeperstraete
UitgeverijAcco
ISBN9789033488184
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's120
Verschijningsdatum
Afmetingen245 x 170 x 7 mm.
Gewicht217 gr.  

Recent bekeken producten