Onderzoek en behandeling van zenuwcompressie

• Paperback

€ 33,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Soms hebben orthopedische en neurologische aandoeningen een gemeenschappelijke oorzaak. Zenuwbeklemmingen zijn hiervan een duidelijk voorbeeld. Denk bijvoorbeeld aan de veelvoorkomende lumbale discushernia.
Dit boek beschrijft orthopedische casuïstiek waarbij tevens sprake is van compressie van zenuwen. Besproken worden onder andere de lumbale discusprolaps, meralgia paraesthetica, erfelijke drukneuropathie, de mortonse neuralgie, het schwannoom, het piriformis syndroom, neuralgische amyotrofie, de n. ulnaris luxatie en verder compressie van de nervi suprascapularis, ischiadicus, tibialis posterior, saphenus en pudendus.

Zoals gebruikelijk in de boekenreeks van Orthopedische Casuïstiek wordt ieder onderwerp besproken aan de hand van patiëntencasuïstiek uit de dagelijkse praktijk.

De tekst is rijk geïllustreerd met educatieve tekeningen en foto's. De bijlagen achterin het boek tonen handige overzichten van segmentale innervatie, innervatie van de perifere zenuwen, neurologische testen die van belang zijn bij het onderzoek van de patiënt en de MRC-schaal voor het meten van spierkracht.
Het boek is in het bijzonder bestemd voor fysiotherapeuten, kinesitherapeuten, oefentherapeuten, huisartsen, orthopeden en neurologen.

Details:

UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789036810166
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
Afmetingen240 x 168 x 9 mm.
Gewicht328 gr.  

Recent bekeken producten