Onderzoek in de praktijk

Dirk Smits, Eric Goubin, Kristien Dieussaert • Paperback

€ 32,35

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Binnen hogescholen wordt meer en meer onderzoek verricht. Zo ook in de professionele bacheloropleidingen. Dit onderzoek heeft een sterk toegepast karakter. Het verloopt in nauwe samenwerking met de opleidingen en met bedrijven en organisaties uit het werkveld. Daarom noemen we het praktijkgericht onderzoek.

In dit boek doorlopen we het proces van een idee tot de uitwerking ervan in een onderzoeksvoorstel, van het zoeken van partners en financiering tot het opstarten van nieuw onderzoek, en van het verrichten van onderzoek tot het verspreiden van de resultaten ervan. Het boek is geen handleiding onderzoeksmethoden, maar een praktische gids voor beginnende onderzoekers. De focus ligt op de efficiënte organisatie van praktijkgericht onderzoek. Gerichte vragen en checklists zorgen ervoor dat je stilstaat bij alle noodzakelijke stappen om een succesvol onderzoek te verrichten.

Als beginnend onderzoeker kan je met dit boek onmiddellijk aan de slag. Het helpt je een onderzoeksvoorstel neer te schrijven, een onderzoek uit te voeren en de resultaten bij het door jou beoogde publiek te brengen. Het bevat een veelheid aan verwijzingen naar bijkomende informatie. Ook administratieve, juridische en ethische aspecten van onderzoek worden belicht.

Over de auteurs:

KRISTIEN DIEUSSAERT is sinds 2005 verbonden aan de Katholieke Hogeschool Leuven als stafmedewerker bij de dienst Onderzoek & Innovatie.

DIRK SMITS is sinds 2005 verbonden aan de Hogeschool-Universiteit Brussel als diensthoofd van het onderzoekscentrum PRAGODI.

ERIC GOUBIN is sinds begin jaren '90 verbonden aan de hogeschool Lessius Mechelen. In 1997 richtte hij er het onderzoekscentrum Memori op.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)Dirk Smits, Eric Goubin, Kristien Dieussaert
UitgeverijAcco, Uitgeverij
ISBN9789033485602
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's184
Verschijningsdatum
Afmetingen245 x 170 x 11 mm.
Gewicht337 gr.  

Recent bekeken producten