Ontij

Anneke Brassinga • Paperback

€ 17,90

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Ontij is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een nieuwe dichtbundel van Anneke Brassinga is altijd een gebeurtenis. Al sinds haar debuut Aurora in 1987 behoort Brassinga tot de belangrijkste hedendaagse dichters in de Nederlandse taal. Haar hoekige, barokke en virtuoze poëzie is dan ook veelvuldig genomineerd, bekroond en gebloemleesd.

In Brassingas nieuwe bundel Ontij staat de taal wederom op scherp, maar als grootste kwaliteit van dit dichterschap geldt ook hier weer: deze gedichten zijn buitengewoon gretig, strijdbaar en doorleefd, als na een intens rouwproces. Het plezier spat van de paginas af, al direct vanaf het eerste gedicht: `Maar hoe je speerwierp, ringreed,/ schijfschoot o dodelijk hart,/ dit doosje is vierkanter dan dat daar. De liefde, de sensualiteit en de erotiek worden in vele toonaarden bezongen.
Ontij is een muzikale en uiterst vitale dichtbundel, een nieuw hoogtepunt in een meesterlijk oeuvre.

Dit boek in de pers

Een van de beste bundels van dit jaar.  
De Morgen  

Een indrukwekkend hoogtepunt vormt de driedelige reeks 'Oud nieuws  
De Volkskrant  

Anneke Brassinga's nieuwe bundel is minder rauw dan haar eerdere werk. Maar nog steeds weet ze je virtuoos op het verkeerde been te zetten.  
Trouw  

Brassinga schrijft weelderig en virtuoos, met een belangrijke rol voor de taal zèlf. Brassinga dicht met muzikale poëzie, waarin liefde en levenslust klinken.  
Boekenkrant  

Details:

Auteur(s)Anneke Brassinga
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023457121
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's63
Verschijningsdatum
Afmetingen201 x 151 x 7 mm.
Gewicht107 gr.  

Recent bekeken producten