Ooggetuigen van de vaderlandse geschiedenis

Geert Mak • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 10,00

Overal elders € 12,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

De laatste bestelling was 6 dagen geleden.
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud


Hoe was het om rond het begin van de jaartelling de lage landen te bereizen, om naast Kenau Simonsdr. Hasselaar op de muren van het belegerde Haarlem te staan, of om als kind de watersnoodramp van 1953 te beleven? Geert Mak verzamelde voor Ooggetuigen van de vaderlandse geschiedenis ruim honderd authentieke verslagen van belangrijke momenten uit de vaderlandse geschiedenis over een tijdvak van meer dan twintig eeuwen. Uit dagboeken, brieven, reisverslagen en krantenartikelen destilleerde hij een reeks kleine en grote reportages die één eigenschap gemeen hebben: de auteur is er persoonlijk bij geweest. De verslagen zijn heet van de naald op papier gezet; soms met duidelijk hoorbare emotie, vaak met verwondering, en altijd met een scherp oog voor details.

In deze uitgave zijn veel verslagen voorzien van bijzondere en vaak aangrijpende illustraties die de historische sensatie nog extra voelbaar maken.

Geert Mak is de auteur van onder meer Een kleine geschiedenis van Amsterdam, De eeuw van mijn vader, In Europa en Reizen zonder John.

Dit boek in de pers

Mak kan die ene bundel allengs laten aangroeien tot een verzameling van tien, honderd of duizend bundels en van mij mag hij daar alvast mee beginnen.  
De Volkskrant  

Maks boek levert heerlijk en vaak ook razend spannend leesvoer dat duidelijk maakt dat geschiedenis niet saai hoeft te zijn.  
NIEUWSBLAD VAN HET NOORDEN  

Details:

Auteur(s)Geert Mak
UitgeverijBert Bakker
ISBN9789035140295
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's336
Verschijningsdatum
Afmetingen240 x 169 x 22 mm.
Gewicht638 gr.  

Recent bekeken producten