Oorlog en kermis

Olaf Koens • Paperback eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 14,36

Overal elders € 17,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Oorlog en kermis is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In Rusland is alles waar en klopt niets. In Oorlog en kermis trekt Olaf Koens langs de randen van het grootste land ter wereld. Van de meest afgelegen nederzettingen in Siberië tot de frontlinies van de nieuwe koude oorlog. Hij spreekt met hooligans en helden, met walvisvangers en waarzeggers. De hallucinante, soms krankzinnige verhalen schijnen een nieuw licht op het land waar absurdisme de norm is. Oorlog en kermis is een betrokken, persoonlijk, ruw en realistisch portret van een land in verandering. Olaf Koens (Châtillon-sur-Seine, 1985) is schrijver en journalist. Hij publiceerde eerder Koorddansen in de Kaukasus. Hij werkt voor de Volkskrant en RTL Nieuws. In 2015 werd hij door het vakblad Villamedia uitgeroepen tot journalist van het jaar. Over zijn journalistieke werk: 'Koens illustreert wat realisme is in de kunst en de literatuur: een selectie concrete details.' Arnon Grunberg 'Journalistiek is meer dan rennen naar de brandhaard. Olaf Koens weet de diepere laag te vinden in de, soms dramatische, nieuwsfeiten. Hij neemt zijn lezer keer op keer mee in zijn eigen verbazing.' Juryrapport Journalist van het jaar

Dit boek in de pers

Maar noem dit boek, waarin hij een reeks van zijn beste reportages aan elkaar heeft geregen, gerust één lange trip waarin veel wat leeft en gist in 'het meest absurde land ter wereld' de revue passeert. Oorlog en kermis is Tolstoj on acid.  
De Volkskrant  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Fascinerende verhalen uit alle uithoeken van de grootmacht Rusland

Iedereen die ooit enige tijd in Rusland is geweest zal direct herkennen wat journalist en correspondent Olaf Koens in ‘Oorlog en kermis’ laat zien. Koens heeft 10 jaar in Rusland gewoond en heeft letterlijk alle uithoeken van dit onmeetbaar grote land bezocht om de verhalen van de Russen zelf te horen over hun land dat in verandering is. In Rusland is het nooit dit óf dat, het is alles tegelijkertijd: oorlog én vrede, groei én crisis, ellende én plezier. Verwacht geen langdradige politieke analyses of beschouwingen over het Kremlin. Aan het woord komen juist de melkboeren, de priesters, de ijsvissers, de alcoholisten, de punkers, de soldaten, de rebellen en de taxichauffeurs van Siberië tot De Krim. Een fascinerend boek over het Rusland dat nog geen 10 jaar geleden een prille democratie koesterde maar inmiddels in een revanchistische grootmacht is veranderd.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over sociologie
  • boeken over Azië

Details:

Auteur(s)Olaf Koens
UitgeverijPrometheus Bert Bakker
ISBN9789035142923
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's232
Verschijningsdatum
Afmetingen213 x 138 x 26 mm.
Gewicht399 gr.  

Recent bekeken producten