Oorlogsenthousiasme - Europa 1900-1918

Ewoud Kieft • Hardcover

€ 29,90

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Oorlogsenthousiasme - Europa 1900-1918 is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Duizenden van Europa's meest vooraanstaande kunstenaars, schrijvers en wetenschappers waren euforisch toen in 1914 de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Om dit mysterie te begrijpen duikt Ewoud Kieft in de levens van een tiental intrigerende oorlogsenthousiastelingen, onder wie Herman Hesse, Sigmund Freud, Vladimir Majakovski en H.G. Wells. Hoe konden zoveel intelligente, vooruitstrevende en sociaal geëngageerde mannen en vrouwen veranderen in militante, oorlog verheerlijkende radicalen?

Dit boek in de pers

Kunstenaars voor oorlog  
De Standaard  

Een kleurrijk mozaïek van fascinerende verhalen die tezamen een veel groter verhaal vertellen. (...) Kieft heeft een pageturner geschreven die getuigt van visie, kennis en durf.  
NRC  

Hoe de Eerste Wereldoorlog met vreugde werd begroet  
De Volkskrant  

Kieft heeft een wervelend boek geschreven waarin hij duidelijk maakt dat het niet zozeer de politieke opvattingen in Europa waren die de geesten rijp voor een oorlog maakten maar eerder een bijna religieuze opwinding om het oude te vervangen door iets nieuws.  
Het Parool  

Achteraf gezien is het verbijsterend om te zien welke vandaag de dag nog bewonderde grote geesten zich toen volkomen dol lieten draaien.  
Het Financieele Dagblad  

Een meeslepend boek. Veel was al eerder verteld, te weinig ooit samengebracht. Ewoud Kieft vergroot op een bijzonder toegankelijke en heldere manier de complexiteit van de Eerste Wereldoorlog. En dat alles doet hij in een heerlijke vertelstijl.  
Cobra  

Een grandioos en rijk boek.  
Historisch Nieuwsblad  

Een doorzichtige tekst, vol zuivere zinnen, en met een massa feiten, die toch niet samenklonteren maar geleidelijk de contouren vormen van een verrassend beeld van Europa in de eerste decennia van de twintigste eeuw.  
Nederlands Dagblad  

De souplesse waarmee hij zijn betoog uiteenzet is fenomenaal en op het vlak van narratieve geschiedschrijving doet hij niet onder voor grootheden als Geert Mak of Philipp Blom. En dat in een taal waarvoor wij onze halve arm zouden geven. Koop dit boek!  
CUTTINGEDGE  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over het intellectuele milieu
  • boeken over oorlog

Details:

Auteur(s)Ewoud Kieft
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023484349
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's544
Verschijningsdatum
Afmetingen239 x 161 x 45 mm.
Gewicht933 gr.  

Recent bekeken producten