Opgebouwd uit hetzelfde

Jan Fontijn • Hardcover

€ 23,90

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Opgebouwd uit hetzelfde is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Sinds enige jaren draait het in de psychiatrie niet meer alleen om de ouder-kindrelatie. Meer en meer wordt ook de broer-zusterrelatie als een belangrijke sleutel gezien voor het analyseren van de psyche. Literatuurhistoricus en biograaf Jan Fontijn is al zijn leven lang gefascineerd door de vaak hartstochtelijke verhoudingen tussen broers en zusters. Dat komt niet in de laatste plaats door zijn eigen jeugd in een groot, katholiek, Amsterdams gezin, waarover hij op ontroerende wijze heeft geschreven in zijn roman Biefstuk en benzine.

In Opgebouwd uit hetzelfde bestudeert Fontijn de broer-zusterrelaties van een groot aantal bekende auteurs. Hiermee plaatst hij de levens van Arthur Rimbaud, Friedrich Nietzsche, Stendhal, Gustave Flaubert,Willem Frederik Hermans, Jean Genet en anderen in een nieuw licht. Uitvoerig komen elementen als toewijding, wedijver, jaloezie, hartstocht, vijandschap, wreedheid, liefde, inspiratie en rouw aan de orde. Fontijn analyseert hoe de verhoudingen tussen broers en zusters ook literair zijn verwerkt.

Dit boek in de pers

Een must voor iedere biograaf of memoiresschrijver, maar eigenlijk voor elke literatuurliefhebber. Erudiete, toegankelijke essays.  
NRC  

Boeiende essaybundel. Een smakelijk boek.  
Trouw  

Details:

Auteur(s)Jan Fontijn
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023460237
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's255
Verschijningsdatum
Afmetingen207 x 135 x 27 mm.
Gewicht382 gr.  

Recent bekeken producten