Orthopedische casuistiek Onderzoek en behandeling van anterieure kniepijn

Bertie Winkel, Koos van Nugteren • Paperback

€ 41,95

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De anatomische structuren die bijdragen aan strekking van de knie bevinden zich aan de voorzijde van het been, rond de knieschijf. Tijdens hardlopen en springen worden zij zwaar belast. Het komt dan ook zeer nauw hoe deze anterieure structuren ten opzichte van elkaar zijn gevormd: kleine anatomische
variaties kunnen al leiden tot overbelasting, subluxatie of zelfs luxatie van de knieschijf. Anterieure kniepijn is dan ook een veelvoorkomend probleem, vooral bij jonge sporters.

Dit boek behandelt de meest voorkomende vormen van pathologie aan de voorzijde van de knie. Er wordt onder andere aandacht besteed aan patella-instabiliteit, het patellofemoraal pijnsyndroom, het plicasyndroom, hoffitis, de ziekte van Osgood Schlatter, de jumpers knee, fracturen en osteochondrosis dissecans.

Zoals gebruikelijk in de boekenreeks van Orthopedische Casuïstiek wordt ieder onderwerp besproken aan de hand van patiëntencasuïstiek uit de dagelijkse praktijk. Recente wetenschappelijke inzichten komen aan bod in addenda die volgen op de patiëntencasus.

De tekst is rijk geïllustreerd met educatieve tekeningen en foto¿s. De bijlagen achterin het boek tonen allerlei handige overzichten van oefenprogramma¿s, patellatesten en anatomische variaties van het
patellofemorale gewricht.

Het boek is in het bijzonder bestemd voor (sport)fysiotherapeuten, kinesitherapeuten, oefentherapeuten, huisartsen, en orthopeden.

Details:

Auteur(s)Bertie Winkel, Koos van Nugteren
UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789031385867
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's141
Verschijningsdatum
SerieOrthopedische Casuïstiek
Afmetingen242 x 168 x 7 mm.
Gewicht331 gr.

Recent bekeken producten