Oude vrienden

Henk Spaan • Tweedehands

Dit boek in de pers

Sterk debuut, vol prachtige zinnen, levensechte personages en diep ontroerende scènes.  
HP/De Tijd  

De grote kracht van Oude vrienden is dat Spaan de energie van de jaren zeventig weer tot leven wekt, evenals het gevoel van vrijheid dat een decennium eerder al voorzichtig door Amsterdam-West waait. (...) Een wereld die nabij en herkenbaar voorkomt en tegelijk duidelijk geschiedenis is. (...) Spaan verbindt grote onderwerpen met ogenschijnlijk gemak aan elkaar. (...) Mooi is hoe hij zonder poeha de worstelingen met verlangens inzichtelijk kan maken.  
Het Parool  

Wat Oude vrienden tot een goed boek maakt, zijn de achteloze rake zinnen. Bijvoorbeeld als de jonge Mani met een Limburgse schone in bed belandt: Nooit zou ik het aan Thea vertellen, nam ik me voor, hoewel het een geweldig verhaal was. Mani voelt zich niet zozeer schuldig - hij baalt vooral dat hij het niet met Thea kan delen. Dat is tegelijk grappig en ontroerend. Zoals de hele roman, eigenlijk.  
Het Parool  

Oude vrienden is een ontroerend en grappig boek over de levenslange verbondenheid tussen twee vrienden en hun vrouwen. Na het omslaan van de laatste pagina is het gewoon jammer dat je niet meer in Manis leven bent.  
Margriet  

Ontwapenend debuut van toffe knar.  
LINDA.  

Oude vrienden is een uitstekend romandebuut geworden. Spaan heeft gedurende zijn leven al heel wat bijeen geschreven en heeft blijkbaar lange tijd gewacht om de perfecte roman te schrijven. Deze vlot leesbare roman weet te beklijven en weet je ook nog bezig te houden nadat je de laatste pagina omgeslagen hebt.  
CUTTINGEDGE  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de jaren 70
  • romans over de kunstwereld

Details:

Auteur(s)Henk Spaan
ISBN9789025443344
TaalNederlands
UitvoeringTweedehands
Afmetingen314 x 254 x 27 mm.
Gewicht450 gr.

Recent bekeken producten