Paddenkoppenland

Luc de Vos • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,19

Overal elders € 18,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Paddenkoppenland is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Paddenkoppenland begint op de eerste autoloze zondag van 1973, in een armzalig dorp onder de rook van Gent. Ronny De Keyzer groeit op tussen de 'paddenkoppen', zoals hij ze noemt. Zelf is hij voorbestemd om zijn afkomst te ontstijgen, zo meent hij. Hij vindt zichzelf knapper dan zijn dorpsgenoten, en hij speelt gitaar. Dus wacht Ronny geduldig en hoopvol tot hem iets goeds overkomt. Het geluk moet je in de schoot worden geworpen, zelf iets ondernemen is zinloos. Maar pech achtervolgt hem, zijn muzikale dromen vervagen en zijn kantoorbaan blijkt minder tijdelijk dan hij dacht. Hij heeft de hoop al bijna opgegeven wanneer als bij toverslag toch liefde en succes in zijn leven komen. In de hem kenmerkende laconieke toon schept De Vos zijn meest innemende personage. Ronny De Keyzer houdt de luie mens een spiegel voor en schetst en passant een portret van een verloren generatie.

Dit boek in de pers

Zowel een innemende vormingsroman als een geïrriteerd commentaar op de gelatenheid van de westerse burger. (...) Zo'n speels huwelijk tussen lichtheid en ernst kom je toch zelden tegen.  
NRC  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Misschien wel hét coming-of-age verhaal van deze eeuw – herkenbaar voor iedereen

Een herkenbaar coming-of-age verhaal dat voor mij wel zeer dichtbij kwam. Maar ik vermoed dat dit voor iedereen geldt. Luc de Vos bedacht een zeer realistisch personage met Ronny de Keyzer, die wij gedurende zijn verschillende levensfases meemaken. Ronny wordt geboren in een klein dorpje waar niks te beleven valt. Hij droomt van grootsheid en glorie, en vindt dat hij anders is, bijzonder. De roem en rijkdom komt vanzelf, want hij is speciaal, vindt hij. Als zijn leven toch anders loopt begint hij depressief te worden en begint hij de hoop te verliezen. Dit herkenbare verhaal van jeugdige hoop en geloof in de toekomst is subliem. De Vos beschreef subliem de huidige tijdsgeest in verhalende vorm. Een boek om te onthouden.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over mislukking
  • grappige boeken

Details:

Auteur(s)Luc de Vos
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025443511
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's192
Verschijningsdatum
Afmetingen211 x 136 x 16 mm.
Gewicht260 gr.  

Recent bekeken producten