Pantani was een God

Marco Pastonesi • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,99

Overal elders € 19,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Marco Pantani is de ongekroonde wielerkoning van het hooggebergte. Hij was een renner die lof oogs te voor zijn aanvallende en nooit alatende manier van koersen. Hij veroverde de harten van iedereen met een passie voor wielrennen. Marco Pantani was een god. Maar hij was ook een man die veel mokerslagen moest incasseren. Die zijn carrière op een oneervolle manier beëindigd zag, zonder dat hij daar ook maar iets aan kon doen. Ten slo te stierf deze god volledig vereenzaamd, gebroken en paranoïde in zijn hotelkamer. In 'Pantani was een god' keert Pastonesi terug naar de bergen waar de bekende wielrenner zijn grootste successen vierde. De Carpegna, waar hij opgroeide. De Ventoux, waar hij heroïsche duels uitvocht met Lance Armstrong. De Mortirolo, waar hij eenzaam over de Giro heerste. Ze vormen de lyrische achtergrond voor de getuigenissen van iedereen die met de wielerheld in aanraking kwam: zijn eerste trainer, de bakker uit het dorp, een oudere collega-wielrenner, de man die zijn tweede vader was en ook de acht bekendste renners uit zijn regio. Van de bergen die Pantani hebben gemaakt gaat Pastonesi terug naar de helden en de ritten van weleer. Het levert prachtige verhalen op die een mooi beeld geven van de mysterieuze Pantani.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Mooie reconstructie van het leven van wielrenner Pantani, die kon klimmen als geen ander, maar uiteindelijk zijn zeven tourzeges in moest leveren. Enerverende kost!

Goed geschreven boek over het leven van de Italiaanse wielrenner Marco Pantani, die tien jaar geleden is gestorven aan een overdosis cocaïne. De klimmer bedwong de hoogste bergtoppen, maar ging uiteindelijk ten gronde aan de drugs. Na tien jaar reconstrueert Marco Pastonesi zijn leven aan de hand van getuigenissen van mensen die in de nauwe omgeving van de renner verkeerden. Je leest over ongekende hoogten en alle bergen die hij met succes heeft bedwongen, maar ook over Pantani’s depressies en eenzaamheid. “Pantani was een solist, een eenling”, zo karakteriseert de schrijver hem. Maar in de harten van velen leeft hij voort als een krijger, een bandiet. Volgens Lance Armstrong is het niet de drugs, maar de roem die hem heeft geveld. Hij zegt: 'Pantani had meer het aura van een rockster. Als ik de timmerman was, dan was hij de artiest. Hij had alle bravoure die een kleine klimmer kon hebben. Ik had dat niet.' Journalist Marco Pastonesi (1954) is als oud-wielrenner en oud-rugbyspeler uitgegroeid tot een van de bekendste journalisten van Gazzetta dello Sport Mortirole.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Marco Pastonesi
UitgeverijManteau
Vertaler(s)Pieter van der Drift
ISBN9789022332535
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's256
Verschijningsdatum
Afmetingen238 x 157 x 30 mm.
Gewicht554 gr.

Recent bekeken producten