Paraat met pen en penseel

Charlotte Mutsaers • Paperback

€ 25,00

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Charlotte Mutsaers behoort tot die bijzondere groep kunstenaars die zowel schrijvend als schilderend vorm aan het leven geeft. In 2000 ontving zij voor de vruchten van dit dubbeltalent de Jacobus van Looyprijs. Eind 2009 zal haar werk in haar tweede `vaderstad Oostende worden geëxposeerd. Behalve haar schilderijen en grafiek zullen daar in samenwerking met het Letterkundig Museum talloze voorwerpen, manuscripten, brieven, foto s en andere documenten bijeen worden gebracht. Voorjaar 2010 zal deze overzichtstentoonstelling doorreizen naar het vernieuwde Letterkundig Museum in Den Haag.

Het rijk geïllustreerde Schrijversprentenboek Paraat met pen en penseel vormt de catalogus bij deze twee tentoonstellingen. Het bevat inleidende essays over haar literaire werk (Bart Vervaeck) en beeldende werk (Paul Hefting). De schilderijen worden paginagroot en full colour afgebeeld. De talloze foto s, citaten en fragmenten uit haar werk en interviews geven een schitterend beeld van Mutsaers vaak bejubelde veelzijdigheid.

Dit boek in de pers

Haar benadering is altijd diepgaand, maar toch licht.  
Het Parool  

Multitalent Charlotte Mutsaers kan het als geen ander. Zij is in staat een onooglijk dennenbosje te promoveren tot een magische plek en een op het strand gevonden rood plastic harkje serieus betekenis te geven.  
Het Parool  

Details:

Auteur(s)Charlotte Mutsaers
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023441281
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's159
Verschijningsdatum
Afmetingen280 x 215 x 15 mm.
Gewicht762 gr.  

Recent bekeken producten