Parijs is een feest

Ernest Hemingway • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 19,99

Overal elders € 24,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Parijs is een feest is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Nadat hij hersteld was van een oorlogswond die hij in Italië had opgelopen, verhuisde Ernest Hemingway in 1921 naar Parijs. De lichtstad, waar hij kennismaakte met illustere persoonlijkheden als Gertrude Stein, F. Scott Fitzgerald en Ezra Pound, zou van grote invloed zijn op zijn schrijverschap. In dit boek brengt Hemingway de uitbundige stemming van Parijs na de Eerste Wereldoorlog op briljante wijze tot leven.
Zijn memoires werden door zijn vierde vrouw, Mary Hemingway, na zijn dood gepubliceerd als A Moveable Feast (1964). Hoezeer Hemingway zijn hele leven aan de tekst is blijven schaven blijkt uit deze nieuwe editie, die veel oorspronkelijk, niet eerder gepubliceerd materiaal bevat. Zo is er een hoofdstuk toegevoegd over het einde van zijn huwelijk met Hadley, zijn eerste vrouw.
Parijs is een feest, in een geheel nieuwe vertaling van Arie Storm, bevat voorwoorden van Hemingways zoon en kleinzoon en een nawoord van Gustaaf Peek. Het is nog altijd een van Ernest Hemingways geliefdste werken en een ode aan de vitaliteit en veerkracht van Parijs.

Dit boek in de pers

Er zwerven op dit moment vast en zeker toeristen door Parijs met A Moveable Feast in de hand. Hotspots afvinken en bij cafés naar binnen gluren. Wat ze beter zouden kunnen doen: thuis deze wonderschone beschrijvende passages lezen en iedere keer op een ander aspect van Hemingways schrijven letten.  
NRC  

Dit is Hemingway op zijn best. Niemand heeft ooit zo goed geschreven over Parijs in de jaren twintig van de twintigste eeuw als Hemmingway.  
The New York Times  

In 1956 verkeerde Hemmingway al in slechte conditie, zowel mentaal als fysiek, maar hij was nog steeds in staat te schrijven voor de eeuwigheid.  
The Guardian  

Een geweldig en troostrijk boek. Ik ken geen mooier boek over een stad.  
CONNIE PALMEN IN DWDD  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over het stadsleven
  • echte verhalen over grote onderwerpen

Details:

Auteur(s)Ernest Hemingway
UitgeverijDe Arbeiderspers
Vertaler(s)Arie Storm
ISBN9789029509978
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's240
Verschijningsdatum
Afmetingen195 x 115 x 16 mm.
Gewicht247 gr.

Recent bekeken producten