Patiëntenvoorlichting door verpleegkundigen

Berty Terra, Els van Mechelen-Gevers, Marieke van der Burgt • Paperback

€ 44,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Van patiënten wordt steeds meer zelfmanagement verwacht. Maar als verpleegkundige interventie is patiëntenvoorlichting en ondersteuning van zelfmanagement vaak weinig concreet uitgewerkt.
Patiëntenvoorlichting door verpleegkundigen. De stappen naar zelfmanagement biedt hulp.

Ondersteuning van zelfmanagement wordt steeds belangrijker voor de verpleegkundige en de praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk. Samenwerking en gezamenlijke besluitvorming vormen de basis voor daarvoor. De in dit boek geïntroduceerde praktische stappenreeks van gedragsverandering (openstaan - begrijpen - willen - kunnen - doen - blijven doen) bevordert een methodische aanpak bij de voorlichting en ondersteuning van zelfmanagement bij persoonsgerichte zorg.

Nieuw in deze herziene uitgave is de nadruk op ondersteuning van zelfmanagement van chronisch zieken op basis van het zogeheten chronischezorgmodel. Daarnaast is er aandacht voor voorlichting aan mensen met beperkte taal- en informatievaardigheden en bevat het boek video's van voorlichtings- en ondersteuningsgesprekken. Tot slot bevat het boek toegepaste theorie met voorbeelden uit de verpleegkundige praktijk.

Dit boek is bestemd voor studenten verpleegkunde (hbo-v), studenten verpleegkundige vervolgopleiding, verpleegkundigen, praktijkondersteuners, nurse practitioners, verpleegkundig specialisten.

Marieke van der Burgt is docent aan de opleiding verpleegkunde van het Rijn IJssel in Arnhem, publicist en trainer patiëntenvoorlichting.
Berty Terra heeft een jarenlange ervaring als docent psychologie/agogiek en trainer patiëntenvoorlichting en gespreksvaardigheden aan Fontys Hogeschool Eindhoven.
Els van Mechelen-Gevers heeft een jarenlange ervaring als docent aan de opleiding verpleegkunde en is momenteel werkzaam als publicist op het gebied van gezondheidskunde en patiëntenvoorlichting.

Details:

Auteur(s)Berty Terra, Els van Mechelen-Gevers, Marieke van der Burgt
UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789036815420
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's180
Verschijningsdatum
Afmetingen240 x 173 x 12 mm.
Gewicht350 gr.  

Recent bekeken producten