Persoonlijke ondersteuningsplanning in de praktijk

Gijs van Gemert, Maaike Dekkers-van der Veen • Paperback

€ 18,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Persoonlijke ondersteuningsplanning in de praktijk is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In een persoonlijk ondersteuningsplan staat beschreven hoe professionele zorgverleners de cliënt willen ondersteunen, welke vragen van de cliënt daarmee beantwoord worden en welke doelen men in gezamenlijkheid wil bereiken. Het woord 'persoonlijk' benadrukt dat een dergelijk plan maatwerk moet zijn. Het perspectief en de mogelijkheden van de cliënt staan centraal.

Goede, verantwoorde ondersteuningsplannen zijn belangrijk. Ze vormen het hart van de dagelijkse ondersteuning aan mensen met een beperking. De kwantiteit en kwaliteit van ondersteuningsplannen wordt in toenemende mate gezien als maatstaf voor de kwaliteit van de instelling als geheel. Het schrijven, uitvoeren en evalueren van een dergelijk plan is een professionele vaardigheid. Dat vergt kennis en kunde. Vele medewerkers zijn erbij betrokken, naast de cliënt en zijn verwanten. Vandaar deze uitgave, een handleiding die laat zien hoe men zich deze vaardigheid eigen kan maken. De auteurs beschrijven wat er in ondersteuningsplannen dient te staan, en bespreken stapsgewijs het te doorlopen traject, daarbij puttend uit hun ervaringen met de dagelijkse praktijk gedurende de afgelopen jaren.

'Persoonlijke ondersteuningsplanning in de praktijk' is geschreven voor professionals betrokken bij de ondersteuning van mensen met een beperking en ouderen. Het boek richt zich zowel op de mensen op de werkvloer als op hun leidinggevenden.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)Gijs van Gemert, Maaike Dekkers-van der Veen
UitgeverijGorcum, Koninklijke Van
ISBN9789023249467
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's64
Verschijningsdatum
Afmetingen242 x 157 x 6 mm.
Gewicht130 gr.  

Recent bekeken producten